Εθνική Γυναικών: Η δωδεκάδα του αγώνα με την Ιταλία

Γνωστοποιήθηκε η δωδεκάδα της Εθνικής μπάσκετ γυναικών για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιταλία (9/11, 21:00).

Εθνική Γυναικών: Η δωδεκάδα του αγώνα με την Ιταλία

Για το Μιλάνο αναχωρεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης (8/11) η Εθνική Γυναικών μετρώντας αντίστροφα για την συμμετοχή της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2025.

Η Εθνική Γυναικών συμμετέχει στον 9ο Όμιλο των προκριμματικών, δηλαδή στο γκρουπ των διοργανωτών, μαζί με Ιταλία, Τσεχία και Γερμανία, καθώς έχουν εξασφαλίσει ως οικοδέσποινες την πρόκριση στα τελικά. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι αδιάφορο στα ματς του ομίλου, διότι θα αποτελέσματα μετρούν στο ranking για την κλήρωση της τελικής φάσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας ανακοίνωσε τις αθλήτριες που θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα με την Ιταλία. Εκτός αποστολής έμειναν η Λυδία Χατήρα και η Τζοάνα Ταμπάκου.

Οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία είναι: Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Αντιγόνη Χαιριστανίδου, Άρτεμις Σπανού, Εβίνα Σταμάτη, Ελεάννα Χριστινάκη, Έλενα Τσινέκε, Εύα Κουμαντσιώτου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ρένια Καρλάφτη, Βασιλική Λούκα, Βασιλική Χωλοπούλου, Μαριλένα Γεροστεργίου.