Mundobasket 2023: Κορυφαίος της Εθνικής ο Ουόκαπ

Σύμφωνα με τη FIBA ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την Εθνική μας ομάδα των ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Mundobasket 2023: Κορυφαίος της Εθνικής ο Ουόκαπ

Το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη Γερμανία να κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της το χρυσό μετάλλιο, μετά τη νίκη της με 93-77 επί της Σερβίας σε έναν συγκλονιστικό τελικό ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Μετά τα βραβεία των κορυφαίων αθλητών, η FIBA δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους αθλητές της κάθε μίας από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ο κορυφαίος Έλληνας που έδωσε το «παρών» στο Mundobasket 2023 ήταν ο Τόμας Ουόκαπ.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε το τουρνουά με 12,8 πόντους, 7,2 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα, όντας εκ των πρωταγωνιστών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι την κατάληψη της 15ης θέσης.

«Η προσθήκη του Τόμας Ουόκαπ στην ομάδα ήταν μία καλή απόφαση. Ο πόιντ γκαρντ ένιωσε σαν στο σπίτι του στο σύστημα του Δημήτρη Ιτούδη, έχοντας 12,8 πόντους-7,2 ασίστ ανά ματς, ενώ σούταρε με 42,3% από το τρίποντο.

Αλλά χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, ήταν μία δύσκολη μάχη για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η FIBA για τον Ουόκαπ.