Πέσιτς: «Σεβασμός στη Γερμανία - Πιο σημαντικό τους στοιχείο η συνοχή»

Το εγκώμιο της Γερμανίας «έπλεξε» ο τεχνικός της Εθνικής Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, μία ημέρα πριν το μεγάλο τελικό του MundoBasket 2023.

Πέσιτς: «Σεβασμός στη Γερμανία - Πιο σημαντικό τους στοιχείο η συνοχή»

Τη συνοχή και την ομαδικότητα των Γερμανών επαίνεσε σε δηλώσεις του ο Σβέτισλαβ Πέσιτς πριν το μεγάλο τελικό του MundoBasket 2023 (10/9, 15:40).

Ο κόουτς των «πλαβί» τόνισε ότι και οι δύο ομάδες αξίζει να είναι εκεί που είναι, ενώ ανέλυσε τα θετικά χαρακτηριστικά των Γερμανών με σημαντικότερο όλων όπως δήλωσε, τη συνοχή.

Παράλληλα μίλησε για τη σχέση του με τη Γερμανία καθώς η οικογένειά του μένει στο Μόναχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Και οι δύο ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ. Σεβόμαστε όλοι τη Γερμανία. Το πιο σημαντικό στοιχείο τους είναι η συνοχή. Παίζουν μαζί 4-5 χρόνια. Παίζουν εξαιρετικά μαζί. Το έδειξαν εδώ στη Μανίλα. Είναι αήττητοι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές. Κι εμείς έχουμε παίξει ομαδικά, με καλή άμυνα, με τρανζίσιον, με αιφνιδιασμούς και καλό μπάσκετ.

Ένας τελικός είναι πάντα ξεχωριστός. Έχω καλές αναμνήσεις από τη Γερμανία. Η εμπειρία μου εκεί με βοήθησε πολύ και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Έφτασε σε αυτό το επίπεδο ως προπονητής εκεί. Είμαι πολύ κοντά στο γερμανικό μπάσκετ και έχω πολλούς φίλους εκεί. Η οικογένεια μου μένει στο Μόναχο».