Σρέντερ: «Χαρούμενος που βάζουμε τη Γερμανία στον μπασκετικό χάρτη»

Ο Ντένις Σρέντερ αναφέρθηκε στην ιστορική συμμετοχή της Γερμανίας στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Σρέντερ: «Χαρούμενος που βάζουμε τη Γερμανία στον μπασκετικό χάρτη»

Μετά την ιστορική νίκη της επί των ΗΠΑ με το εντυπωσιακό 113-11, η Γερμανία θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Ντένις Σρέντερ να κρατάει τη “σημαία” της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο Σρέντερ με 17.9 πόντους και 6.7 ασίστ ως τώρα στο τουρνουά, μιλάει για το επίτευγμα της Γερμανίας και το μεγάλο παιχνίδι τίτλου με τη Σερβία: "Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, όλοι οι αγώνες είναι ίδιοι. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παίζω στον τελικό κόντρα σε μία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι ξεχωριστό, αλλά είναι απλώς ένα παιχνίδι.

Θα κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα και μας έφερε εδώ. Κερδίσαμε κάθε ματς (7-0), παίζοντας έτσι. Θα παίξουμε σκληρά. Αν κάνουμε αυτά που μπορούμε θα τα καταφέρουμε. Πνευματικά είμαστε εκεί που πρέπει, δεν το θεωρούμε δεδομένο αυτό που ζούμε. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα για 40 λεπτά.

Ελπίζω το μπάσκετ να γίνει πιο γοητευτικό και να τραβήξει την προσοχή στην χώρα μου. Είμαι 10 χρόνια στην εθνική και η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με τότε. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτού και βάζουμε τη χώρα στον μπασκετικό χάρτη. Για αυτό παίζω με την εθνική. Για να βοηθήσω νεαρούς παίκτες – όπως εγώ τότε – να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο”.