Κωνσταντινίδου: «Κίνητρο για όλες τις αθλήτριες η διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2025 στην Ελλάδα»

Η Άννυ Κωνσταντινίδου μίλησε για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025.

Κωνσταντινίδου: «Κίνητρο για όλες τις αθλήτριες η διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2025 στην Ελλάδα»

Η υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών, Άννυ Κωνσταντινίδου, μιλώντας στο webradio της ΕΟΚ, για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ 2025 είπε: «Είναι μια πάρα πολύ καλή είδηση για το μπάσκετ, για το μπάσκετ γυναικών, για την ΕΟΚ και πρωτίστως για τα κορίτσια που παίζουν μπάσκετ, τα μικρότερα κορίτσια που θα θέλουν να παίξουν μπάσκετ και φυσικά την Εθνική μας ομάδα. Είναι κάτι που θα χαροποιήσει τους πάντες».

Για το αν έχουν κάνει προεργασίες: «Έχει γίνει μια προεργασία, είναι και σε εξέλιξη διότι σήμερα (07/09) ανακοινώθηκε αυτό το γεγονός. Φυσικά υπήρχαν ομιλίες και συνομιλίες γι’ αυτήν τη διοργάνωση. Η ΕΟΚ έχει ν’ αναλάβει μια διοργάνωση γυναικών απ’ το 2003. Έχουμε αυτήν τη στιγμή 2 χρόνια μπροστά μας. Σ’ αυτά τα 2 χρόνια θα υπάρξει μια στρατηγική, δηλαδή η πορεία θα είναι προσαρμοσμένη και θα υπάρχουν ενέργειες προώθησης για να γίνει μια αναβάθμιση του μπάσκετ γυναικών. Θα γίνει δουλειά και στο αναπτυξιακό, γιατί όλα πρέπει να λειτουργήσουν και να φτάσουμε στη διοργάνωση με όλα τα κομμάτια του "παζλ" στη θέση τους».

Για το πόσο σημαντικό είναι για τις αθλήτριες ότι θα γίνει το Ευρωμπάσκετ στην Ελλάδα: «Είναι ένα όνειρο για τις αθλήτριες το να συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση. Θεωρώ ότι προσφέρει ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε αθλητή και αθλήτρια να γίνεται μια τέτοια διοργάνωση στον τόπο τους, γιατί είναι κάτι το μοναδικό. Οι αθλήτριες που παίζουν τώρα στην Α1 Γυναικών και μέλη της Εθνικής ομάδας έχουν ένα στόχο για τον οποίον πρέπει να δουλέψουν. Αυτός ο στόχος τούς δίνει σίγουρα ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

Για τις ενέργειές τους ώστε να έρθει κόσμος να παρακολουθήσει το τουρνουά: «Ακόμα είναι νωρίς, αλλά να είστε σίγουροι ότι οργανωτικά θα υπάρχει σχεδιασμός ούτως ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά. Έχουμε ακόμα 2 χρόνια. Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις και με τον Πρόεδρο και με μέλη του Συμβουλίου και με άτομα που ασχολούνται με το μπάσκετ γυναικών, ούτως ώστε να μπει ένα πλάνο δομημένο και πλέον να παρακολουθείται για να πετυχαίνουμε τους μικρούς στόχους, μέχρι τον μεγάλο. Ο μεγάλος δεν είναι μόνο η καλή αγωνιστική παρουσία της Εθνικής γυναικών και το να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί, αλλά και το να έχουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδο. Βήμα-βήμα θα έχουμε κάτι δομημένο και τεκμηριωμένο».

Για την ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα: «Καταρχάς, δε θ’ αλλάξουν όλα απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Πιστεύουμε ότι κάθε ενέργεια που γίνεται για το μπάσκετ γυναικών βάζει ένα «λιθαράκι» στην προώθηση και την ανάπτυξη. Αυτήν τη στιγμή θέλουμε να έρθουν περισσότερα κορίτσια στο μπάσκετ γυναικών. Η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης και το ότι θα υπάρχουν αθλήτριες που για τα μικρότερα κορίτσια θα είναι κάτι το ιδιαίτερο για να τις δουν, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στο να έρθουν περισσότερα κορίτσια. Φυσικά θα γίνουν και ενέργειες για την προβολή του μπάσκετ γυναικών. Ένα βήμα τη φορά. Υπάρχει εννοείται και ο ορατός στόχος του 2025, όπου ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι θα τον πετύχουμε, να προβληθεί το μπάσκετ γυναικών και να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να έρθουν τα κορίτσια στο άθλημά μας».