Μέλι: «Θέλεις να επιστρέψεις με μετάλλιο, όχι να φτάσεις μέχρι τα προημιτελικά»

Απογοητευμένος ήταν ο Νικολό Μέλι από την ήττα της Ιταλίας και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Mundobasket 2023.

Μέλι: «Θέλεις να επιστρέψεις με μετάλλιο, όχι να φτάσεις μέχρι τα προημιτελικά»

Ο Νικολό Μέλι εξέφρασε την απογοήτευσή του που η Ιταλία δεν κατάφερε για ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση να πάρει ένα μετάλλιο.

Οι «ατζούρι» απέτυχαν γι' ακόμη μία φορά να προκριθούν σε τετράδα μεγάλης διοργάνωσης, κάτι που δεν έχουν καταφέρει από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

Σε αυτό στάθηκε και ο Νικολό Μέλι, ο οποίος υπογράμμισε πως κάθε αθλητής θέλει ένα μετάλλιο και όχι απλώς μία παρουσία στα προημιτελικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το είπα και σε άλλες συνεντεύξεις μετά από τα παιχνίδια. Χρειάζεσαι και τύχη. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε στη φάση των ομίλων. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Νομίζω πως αυτή τη φορά αξίζαμε κάτι καλύτερο, κάτι παραπάνω. Αξίζαμε να περάσουμε τα προημιτελικά, αλλά πρέπει να ξέρεις και να κερδίζεις και να χάνεις.

Για ακόμα μία φορά, πρέπει να μάθουμε να χάνουμε. Θα επιστρέψουμε το επόμενο καλοκαίρι. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δεν το καταφέρουμε, θα είμαστε εκεί το μεθεπόμενο καλοκαίρι.

Με ρώτησαν τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα. Τίποτα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά τη χρονιά που έρχεται, μέχρι επιτέλους να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό που μπήκαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου, αλλά ως αθλητής θέλεις να επιστρέψεις με ένα μετάλλιο μετά από τόσο καιρό προετοιμασίας και αγώνων. Δεν θέλεις να επιστρέψεις σπίτι και να λες "είμαστε στο Top-8".

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε. Εισπράξαμε αγάπη και στήριξη από τους οπαδούς μας στην πατρίδα, από τις οικογένειες και τους φίλους μας. Είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε. Ως αθλητής όμως, θέλεις να γυρίσεις σπίτι με κάτι βαρύ να κρέμεται στο λαιμό σου. Έτσι είναι όμως η ζωή και ο αθλητισμός. Θα επιστρέψουμε».