Ιτούδης: «Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους»

Η Εθνική Ανδρών έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/8) τη δεύτερη προπόνησή της στο Άμπου Ντάμπι.

Ιτούδης: «Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στη διάθεση που δείχνουν οι διεθνείς και αναφέρθηκε στο αυριανό (18/8, 19:00) φιλικό με τις ΗΠΑ στην «Έτιχαντ Αρένα».

«Κατ’ αρχάς, να πούμε συγχαρητήρια στον Κώστα και την Αγγελική για τη γέννηση της κόρης τους. Όσον αφορά στην ομάδα, κάναμε καλή προπόνηση σήμερα και γενικότερα όσο προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες πάμε και καλύτερα. Περιμένουμε τον αρχηγό (σ.σ. Παπανικολάου) να έρθει, προφανώς θέλει το χρόνο του. Δεν πιστεύω πως θα είναι έτοιμος για το φιλικό με τις ΗΠΑ, αλλά θεωρώ πως θα είναι εντάξει γι’ αυτό με τη Γερμανία. Η ομάδα αποκτά όλο και καλύτερο ρυθμό. Φύγαμε 11-12 μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και το γεγονός ότι είμαστε όλη μέρα μαζί-στο ξενοδοχείο, στις προπονήσεις, ο Θανάσης έβγαλε την ομάδα για φαγητό προχθές-θα μας δώσει καλύτερη χημεία. Φυσικά όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όλο αυτό ξεκινά και έξω από το γήπεδο, όταν οι παίκτες έχουν κοινές συνιστώσες. Είμαστε υγιείς, δεν έχουμε τραυματισμούς και αυτό είναι επίσης σημαντικό», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Είμαστε αυτοί που είμαστε, συγκεκριμένοι και συνειδητοποιημένοι. Οι αθλητές κάνουν πολύ καλή προσπάθεια, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά. Θα θέλαμε προφανώς να έχουμε καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα, γιατί δημιουργούμε πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά και στις βολές. Παιχνίδι με παιχνίδι και προπόνηση με προπόνηση θα γινόμαστε καλύτεροι», πρόσθεσε.

Όσο για το δυνατό τεστ απέναντι στην Team USA είπε: «Οι ΗΠΑ είναι νέα ομάδα. Οι 9 από τους 12 παίκτες του ρόστερ έχουν πάνω από 38% στα τρίποντα στο ΝΒΑ. Ο Μπράνσον και ο Χαλιμπέρτον τρέχουν την ομάδα στο σετ παιχνίδι. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το τρανζίσιον παιχνίδι, από το οποίο παίρνουν κατά μέσο όρο 38,5 πόντους. Σκοράρουν 1,5 πόντους ανά κατοχή όταν το χρονόμετρο είναι ‘γεμάτο’, ενώ όταν απομένουν 10 δευτερόλεπτα ή λιγότερα στο χρονόμετρο, πέφτει αυτός ο αριθμός στο 0,65. Είναι πολύ αθλητικοί και έχουν πολλές επιλογές στο ανοιχτό γήπεδο. Θα πρέπει να μη δώσουμε τόσες ευκαιρίες να τρέξουν, γιατί το κάνουν όχι μόνο μετά από λάθη, αλλά ακόμη και μετά από καλάθι ή και βολές. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο».