Ντόντσιτς: «Όταν πάω σε ένα τουρνουά, θέλω να αναδεικνύομαι πρωταθλητής»

Ο Λούκα Ντόντσιτς μίλησε για την παρουσία του με την Σλοβενία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας.

Ντόντσιτς: «Όταν πάω σε ένα τουρνουά, θέλω να αναδεικνύομαι πρωταθλητής»

Δηλώσεις για τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ της Ασίας έκανε ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής Σλοβενίας. Ξεκαθάρισε ότι θέλει να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι για μένα, αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι στο γήπεδο. Δεν είχα αγωνιστεί από τις 10 Απριλίου. Ανυπομονώ. Ο στόχος είναι ο ίδιος όπως πάντα. Όταν πηγαίνω σε ένα τουρνουά σκέφτομαι μόνο να αναδειχτώ πρωταθλητής! Μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά, αλλά αυτός θα είναι πάντα ο στόχος. Νιώθω καλύτερα. Μπορείτε να το δείτε. Τα εύσημα πάνε στον κόουτς Μάτσεκ, τον προσωπικό μου γυμναστή».

«Είναι μεγάλη τιμή που είμαι αρχηγός στην Εθνική. Νιώθω περήφανος. Αποφασίστηκε από τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα, αφού ηγούμουν στα αποδυτήρια. Όπως και στους Μάβερικς. Δεν προετοιμάζομαι ξεχωριστά για αυτό. Δεν είναι κάτι που μαθαίνεις. Είναι δύσκολο να αντικαταστήσω τους προκατόχους μου, Ντράγκιτς και Μούριτς».

«Δεν βλέπω αυτό το τουρνουά ως προετοιμασία για τη σεζόν στο ΝΒΑ. Απολαμβάνω τις στιγμές με την ομάδα και τους φίλους μου μέσα σε αυτήν. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζεις για την Εθνική Σλοβενίας. Ό,τι συμβαίνει εδώ δεν έχει καμία σχέση με τους Μάβερικς. Αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου το Ντάλας, αλλά θεωρώ πως πρέπει να γίνονται τα απαραίτητα βήματα. Ίσως θα πρέπει να προσθέσουμε κάποιον, ίσως και όχι».