Λούντζης: «Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Μιχάλης Λούντζης μίλησε για τη νίκη της Εθνικής το βράδυ της Τετάρτης (2/8) με αντίπαλο τη Σλοβενία.

Λούντζης: «Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Ο Μιχάλης Λούντζης φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που πρόσφερε η Εθνική Ανδρών με τη νίκη και την εμφάνισή της απέναντι στη Σλοβενία (91-98), στο πρώτο της φιλικό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Θα κρατήσουμε τη νίκη, τη διάθεση και την ενέργεια που δείξαμε. Σίγουρα υπήρχαν πολλά καλά κομμάτια στο παιχνίδι, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να βελτιωθούμε σε άλλα, όπως είναι η άμυνα. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε τόσο υψηλά σκορ. Αφήσαμε τη Σλοβενία να πετύχει 91 πόντους, όμως η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι μας και θα πρέπει στο δεύτερο φιλικό, την Παρασκευή, να τους κρατήσουμε πιο χαμηλά», τόνισε ο Λούντζης.


Ο ίδιος με τους 13 πόντους που πέτυχε έκανε ρεκόρ με την Εθνική Ανδρών. «Νιώθω πολύ καλά, όπως και πριν. Δεν μένω σε αυτό το παιχνίδι, είναι ακόμη η αρχή και το πρώτο φιλικό. Κρατάμε όλοι μας το κεφάλι κάτω. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στις προπονήσεις. Συνεχίζουμε έτσι, να παίξουμε τα επόμενα φιλικά και να δούμε πού βρισκόμαστε. Είναι πάρα πολύ νωρίς να λέμε μεγάλες κουβέντες», σημείωσε.

Ο 25χρονος γκαρντ θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης για την ελληνική ομάδα: «Ξέρουμε την αξία μας, ό,τι κι αν γράφεται ή να λέγεται εμείς ξέρουμε πώς μπορούμε να παίξουμε. Μέσα από την καθημερινή δουλειά προσπαθούμε να εμφανιζόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι στο παρκέ. Η πρώτη εικόνα ήταν καλή, αλλά δεν πρέπει να παίρνουμε τα μυαλά μας αέρα. Υπάρχουν ακόμη πέντε φιλικά μπροστά μας και μετά έρχονται τα κρίσιμα, στα επίσημα παιχνίδια».


Όσο για το πόσο γρήγορα πιστεύει πως η Εθνική ομάδα θα προσεγγίσει τον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας; «Η ομάδα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με πέρσι. Από πέρσι έχει αρχίσει μια προσπάθεια, ο ένας μήνας προετοιμασίας που έχουμε να δουλέψουμε μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υπέρ-αρκετός. Πρέπει ακόμη να βρούμε τους αυτοματισμούς μας, να έρθουμε πιο κοντά, να γνωρίσουμε καλύτερα τι κάνει ο συμπαίκτης μας. Το κεφάλι κάτω και δουλειά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», απάντησε.