Λιόλιος: «Πάντα περήφανοι για την Εθνική ομάδα»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στη media day για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λιόλιος: «Πάντα περήφανοι για την Εθνική ομάδα»

«Οι πρωταγωνιστές μίλησαν. Εγώ από τη μεριά μου εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα. Ξεκινά μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζουμε να κάνει το καλύτερο δυνατό, ώστε να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα. Προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αισιόδοξος. Όταν ξεκινάς για έναν αγώνα, πας πάντα για να κερδίσεις. Δεν πας ποτέ για να χάσεις. Σημασία έχει να είμαστε περήφανοι για την Εθνική ομάδα. Είμαστε πάντα περήφανοι για την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα δεν πρέπει να έχει δίπλα της μόνο όσους θα πάνε εκεί, αλλά όλη την Ελλάδα. Αν έχει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες μαζί, δεν έχει να φοβάται τίποτα απολύτως. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», τόνισε.

«Εγώ αυτό που κοιτάζω πάντα και αυτό που η ομάδα πρέπει να κοιτάζει πάντα, είναι οι παρόντες, όχι οι απόντες. Οι παρόντες έγραφαν, γράφουν και θα γράφουν πάντα τη δική τους ιστορία και την ιστορία της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει μέλλον. Αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι, θα ισχύει. Σίγουρα! Η διαδικασία που γίνεται στο Παγκόσμιο και όπως έδειξαν ήδη κάποιες εθνικές ομάδες, δείχνουν πως η Εθνική ομάδα θα έχει μέλλον. Σημασία έχει να το οριοθετήσουμε, να το προετοιμάσουμε, ώστε κάποια στιγμή να το απολαύσουμε κιόλας. Κι αυτό γίνεται από την προσεχή διοργάνωση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής απέναντι στη Σλοβενία είπε: «Ο Δημήτρης Ιτούδης τα είπε όλα με δύο λέξεις. Δέος και ανατριχίλα. Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε, γαλουχήθηκε με τον Γκάλη και διαμόρφωσε τη δική της όχι μόνο μπασκετική παιδεία, αλλά και κοινωνική αντίληψη. Αυτό το πέτυχε ο Νίκος. Και νομίζω ότι ήρθε έστω και λίγο καθυστερημένα η ώρα να του αποδοθεί αυτή η τιμή. Όλοι μας, σίγουρα η δική μου γενιά, μεγαλώσαμε με τον Γκάλη και ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ πάρα πολύ εξαιτίας του. Νομίζω ότι η δική μας γενιά, τουλάχιστον αυτή, οφείλει να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την πρέπουσα τιμή».