Κτιστάκης: «Στόχος της Εθνικής Νεανίδων η άνοδος»

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιάννης Κτιστάκης αναφέρθηκε στον στόχο που έχει θέσει η ομάδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Κτιστάκης: «Στόχος της Εθνικής Νεανίδων η άνοδος»

Η επιστροφή στην Α΄Κατηγορία είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνικής Νεανίδων, η οποία μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ Κατηγορίας) (30/6-9/7, Σόφια) με το τζάμπολ να πραγματοποιείται την προσεχή Παρασκευή (30/6).

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιάννης Κτιστάκης μιλάει για την προσπάθεια της ομάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ, τους στόχους της, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Αρχικά είπε: «Αντικειμενικός μας στόχος είναι η άνοδος. Υπήρξε το πρόβλημα με την προετοιμασία, καθώς δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε πριν τις 15 Ιουνίου λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Εξαιτίας της μικρής προετοιμασίας δεν μπορέσαμε να δώσουμε περισσότερα από τέσσερα φιλικά. Τα δύο πρώτα με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν αρκετά εύκολα και με την Κροατία από την άλλη αρκετά δύσκολα, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο».

Όλο το διάστημα της προετοιμασίας η Εθνική Νεανίδων δούλεψε σε έντονους ρυθμούς με τον Γιάννη Κτιστάκη να αναφέρεται στον «χαρακτήρα» της ομάδας: «Έχουμε κάποια κορίτσια που παίζουν μαζί στις ομάδες τους τα τελευταία χρόνια αλλά και στις μικρές εθνικές. Προσπαθούμε να βρούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς για να αποκτήσει ομοιογένεια αυτή η ομάδα. Το αμυντικό κομμάτι είναι κάτι που διακρίνει την Εθνική Νεανίδων, καθώς κρατάμε καλές ομάδες σε χαμηλά σκορ. Έχουμε από την άλλη πρόβλημα στην επίθεση γιατί δεν σκοράρουμε εύκολα. Υπάρχουν αθλήτριες που έχουν επιθετικό προσανατολισμό και με τα παιχνίδια που έρχονται θα βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Στην ομάδα μας υπάρχει ταλέντο και διάθεση».

Αντίπαλοι στον Γ’ Όμιλο για την Εθνική Νεανίδων θα είναι οι Ρουμανία, Αυστρία και Λουξεμβούργο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να επισημαίνει: «Με προσοχή και αγωνιστικότητα αρχής γενομένης από τον αγώνα με το Λουξεμβούργο θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε ένα ένα τα εμπόδια. Όταν τελειώσουν τα παιχνίδια θα δούμε και τις διασταυρώσεις. Εμείς θα διασταυρωθούμε με τον Δ’ Όμιλο όπου συμμετέχει και η γηπεδούχος Βουλγαρία».