Κατσίβελης: «Μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός. Με κόσμο κόντρα στη Σερβία»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε για την επιλογή να είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, αλλά και τα παιχνίδια που ακολουθούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατσίβελης: «Μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός. Με κόσμο κόντρα στη Σερβία»

Για την επιλογή να είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κατσίβελης, ενόψει των αγώνων με Σερβία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (24/2) και με Λετονία εκτός έδρας (27/2) στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Μεγάλη τιμή, τι να λέμε τώρα... Ούτε που το είχα φανταστεί τότε που αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών και ήμουν κι εγώ παρών. Τιμή ήταν έτσι κι αλλιώς η παρουσία μου στην ομάδα, οι κλήσεις που δεχόμουν για να βοηθάω στις δύσκολες πορείες και τους μεγάλους στόχους που είχαμε. Και φτάσαμε έτσι να έχουμε εξασφαλίσει πια την τρίτη πρόκριση μέσω των "παράθυρων", δύο Παγκόσμια, ένα Πανευρωπαϊκό, να είναι πάντα παρούσα η Εθνική Ανδρών στα μεγάλα ραντεβού», επεσήμανε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδία και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος σε όλη αυτή την πορεία δεν έλειψε ποτέ από δίπλα μας, την αγαπάνε την Εθνική οι φίλαθλοι και το δείχνουν πάντα. Όπου κι αν έχουμε παίξει τους είχαμε κοντά και μας βοήθησαν πολύ, είναι μέρος της προσπάθειας και θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι κοντά και σε αυτό το, ας το πούμε αποχαιρετιστήριο, παιχνίδι για να κλείσουμε όλοι μαζί την πορεία που έφερε την πρόκριση στο Παγκόσμιο».

Για την πρόκριση της εθνικής στην τελική φάση παρά την απουσία των μεγάλων ονομάτων σε πολλά παιχνίδια, υπογράμμισε:

«Εντάξει, υπάρχει η λογική, αλλά νομίζω με την πορεία αυτού του θεσμού, από την πρώτη φορά κιόλας, έγινε συνείδηση στον κόσμο ότι όποιος φοράει τη φανέλα της Εθνικής και το αξίζει και το νιώθει ως υπέρτατη αθλητική τιμή και κάνει τα πάντα για να δικαιώσει την κλήση. Όπως μας είπε και ο κόουτς στην πρώτη συγκέντρωση, στο μυαλό όλων υπάρχει αρχικά το να νικάμε κάθε παιχνίδι, αλλά κι αν κάποτε δεν τα καταφέρνουμε να έχουμε δώσει τα πάντα προσπαθώντας και εν συνεχεία, να έχουμε το κίνητρο του να διεκδικήσουμε μια θέση για τη διοργάνωση του καλοκαιριού».