Παπανικολάου: "Έτσι μπήκε το buzzer-beater της νίκης"

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο "ήρωας" της νίκης-πρόκρισης στη Γεωργία και στις δηλώσεις του εξήγησε το πως συνεργάστηκε στην καθοριστική φάση με τον Νικ Καλάθη. 

Παπανικολάου: "Έτσι μπήκε το buzzer-beater της νίκης"

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της αναμέτρησης στο "διπλό" της Εθνικής στην Γεωργία. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σημείωσε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή του χρόνου, ύστερα από την έξοχη ασίστ του Νικ Καλάθη.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Κώστας Παπανικολάου εξήγησε στην ΕΡΤ τόσο το πως λειτούργησε στην κρίσιμη φάση, όσο και για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ: «Για να φτάσουμε σ' αυτή τη φάση, όλα τα παιδιά είχαν κάνει σπουδαία δουλειά και πάλεψαν για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο σε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού ηταν 100% υπέρ της Γεωργίας. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε την πρόκριση. Έτσι, παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα».

Για το πως έφτασε σε θέση να σημειώσει το buzzer-beater: «Είδα τον Νικ, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, του έδωσα την μπάλα και άνοιξα με ένα δυνατό σπριντ από την δεξιά πλευρά για να του δώσω μία έξτρα επιλογή. Δεν είχα το χρόνο να το πολυσκεφτώ. Ήθελα να τελειώσω τη φάση όσο πιο γρήγορα γίνεται και να είμαι σίγουρος ότι θα πάει η μπάλα στο καλάθι. Τώρα πάμε Κίνα».

Για το αν αισθάνονται δικαίωση: «Αν σκεφτούμε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο πήγαμε με wild card και τώρα πάμε με μία πανάξια πρόκριση, είναι μία δικαίωση για εμάς. Χαιρόμαστε που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μία ακόμη τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούμε στα επόμενα δύο παράθυρα, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά έχουν κάνει σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα».