Νίκολα Μίροτιτς: Αποσύρεται από την εθνική Ισπανίας

Την απόσυρση του από την Εθνική Ισπανίας για προσωπικούς λόγους ανακοίνωσε ο Νίκολα Μίροτιτς, δηλώνοντας πως έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Νίκολα Μίροτιτς: Αποσύρεται από την εθνική Ισπανίας

Ο Νίκολα Μίροτιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Mundo Deportivo, αποκάλυψε πως αποσύρεται από την εθνική Ισπανίας, τονίζοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει για την απόφασή του τον πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

«Δεν νομίζω να φορέσω την φανέλα της εθνικής Ισπανίας ξανά. Έχω να παίξω πολλά χρόνια με την εθνική και εστιάζω στον σύλλογό μου», ανέφερε αρχικά ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, για να προσθέσει: «Το καλοκαίρι είχα πολλά προσωπικά ζητήματα με την οικογένεια και την δουλειά. Και είμαι σε μία ηλικία - δεδομένων και κάποιων τραυματισμών - που δεν με βλέπω να επιστρέφω στην εθνική ομάδα»

Η απόσυρση του Μαυροβούνιου με ισπανικό διαβατήριο, άνοιξε τον δρόμο στον Λορέντζο Μπράουν να γίνει νατουραλιζέ λίγο πριν το EuroBasket 2022. Ο Μίροτιτς που έπιανε μέχρι πρότινος θέση νατουραλιζέ, σχολίασε το γεγονός:

«Μίλησα με τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα πριν δοθεί διαβατήριο στον Λορέντζο Μπράουν και με ρώτησε αν θα επιστρέψω. Ήθελε να επιβεβαιώσω ότι δεν θα επιστρέψω και για αυτό πήρε άλλον παίκτη.

Όλα πήγαν καλά, η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, δείχνοντας ξανά ότι είναι η καλύτερη ομάδα και ότι προετοιμάζονται με απίστευτο τρόπο. Μόνο ευχαριστώ έχω να πω για όσα έκαναν για εμένα, για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Αγωνίστηκα σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket και ένα ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες»