Σκουρτόπουλος: «Δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να καλύψουμε το έδαφος»

Τι δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την κακή εμφάνιση και ήττα της Εθνικής από τη Γαλλία.

Σκουρτόπουλος: «Δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να καλύψουμε το έδαφος»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για όλα όσα πρέπει να αλλάξει η Εθνική ομάδα, για τους Παπαγιάννη, Ντόρσεϊ, αλλά και για τον κόσμο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού:

Για τα συμπεράσματα από το τουρνουά: «Τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα και γι' αυτό ήρθαμε κι εδώ, σε αυτό το τουρνουά. Να δούμε ποιοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στο ματς με την Σερβία κι εμείς πρεπει να αποφασίσουμε με ποιους θα κινηθούμε. Θέλαμε να δώσουμε σε όλους χρόνο και να δούμε τι θα γίνει. Κάποιες επιλογές δεν ήταν καλές, χάσαμε εύκολα καλάθια. Ακόμα κι αν τονίσαμε κάποια σημεία στο πλάνο, χάσαμε συνεργασίες στην άμυνα. Με την εμπειρία που έχει ο καθένας, απορροφά πιο γρήγορα αυτά που λέμε. Δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να καλύψουμε το έδαφος».

Για την Σερβία και τη Γαλλία: «Οι Σέρβοι παίζουν σετ παιχνίδι και η μπάλα πάει σε παιδιά με ταλέντο και ποιότητα. Οι Γάλλοι παίζουν στο ανοιχτό γήπεδο, ο Μπατούμ μπορεί να παίξει σε 5 θέσεις κι είναι ο παίκτης που δημιουργεί περισσότερο, ο Βασιλόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω του. Θέλαμε να δούμε πράγματα στην πίεση, αλλά παίρνουμε αρνητικό πρόσημο στην άμυνα, πρέπει να βελτιώσουμε το πικ εν ρολ και το "1 εναντίον 1"».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: «Ο Λαρεντζάκης είναι μαζί μας από το χειμώνα, χθες έμεινε έξω για το τυπικό. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βοηθήσει. Ο Παπαγιάννης κάνει μια επιστροφή να γυρίσει, είναι ένα παιδί με πολύ μέλλον, στα επόμενα χρόνια ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης λογικά θα φύγουν και πρέπει να ετοιμάσουμε την επόμενη φουρνιά. Να τον υποστηρίξουμε και ψυχολογικά, όπως και ο Παναθηναϊκός που είναι η ομάδα του και πρέπει να τον πιστέψει. Λογικό είναι να γίνουν και λάθη δεν πειράζει».

Για τον Ντόρσεϊ: «Τον Ντόρσεϊ γι' αυτό τον φέραμε εδώ, για να μην αποκοπούμε από το παιδί αυτό, με όποιο κόστος. Κοιτάμε ότι ήρθε και πως θα μας βοηθήσει. Τα παιδιά από την Αμερική είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Τάιλερ που είναι καθαρόαιμος σουτέρ, θέλει περισσότερη στήριξη από όλους».

Το μήνυμά του στον κόσμο της Κρήτης: «Περιμένουμε με μεγάλη προσμονή τον κόσμο. Ο αντίπαλος έχει ειδικό μεγάλο βάρος. Θα είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι».