Μπανκέρο για Mundobasket 2023: «Θα δώσω τα πάντα για την Ιταλία»

Δηλώσεις αναφορικά με το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και την Εθνική Ιταλίας παραχώρησε ο Παόλο Μπανκέρο.

Μπανκέρο για Mundobasket 2023: «Θα δώσω τα πάντα για την Ιταλία»

Την υπόσχεση του πως θα δώσει το παρών με την Εθνική Ιταλίας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA τόνισε για ακόμα μία φορά ο Πάολο Μπανκέρο.

Το νούμερο 1 του Draft 2022 μίλησε για τις διαφορές ανάμεσα στο NBA και το FIBA Basketball δηλώνοντας «μαθητής του παιχνιδιού», ενώ αναφέρθηκε και στον... δάσκαλο του, Ντανίλο Γκαλινάρι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το EuroBasket της Γερμανίας: «Το EuroBasket ήταν πολύ ανταγωνιστικό, βλέποντας τους φιλάθλους να γεμίζουν τα γήπεδα και να φτιάχνουν μια "καυτή" ατμόσφαιρα είναι κάτι που θέλω να βιώσω και εγώ. Η ομάδα μου θεωρώ πως αγωνίστηκε εξαιρετικά, ειδικά απέναντι στην Σερβία, με την νίκη αυτοί δείξαμε ότι δεν αστειευόμαστε. Το μέλλον είναι λαμπρό για εμάς».

Για το μπάσκετ στην Ευρώπη και την υπόσχεση του για την Ιταλία: «Ο τρόπος παιχνιδιού στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικός από αυτό των ΗΠΑ. Ωστόσο, εγώ θα δώσω όλη μου την ενέργεια, όλη την όρεξη που διαθέτω έτσι ώστε να βοηθήσω την Ιταλία. Θα δώσω τα πάντα».

Για τον Γκαλινάρι και το αν τον αγχώνει το μπάσκετ της FIBA: «Δεν αγχώνομαι καθόλου για το "FIBA Ball" είμαι μαθητής του παιχνιδιού οπότε όταν έρθει η ώρα πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα. Επιπρόσθετα, θα έχω στο πλευρό μου και τον Ντανίλο, οποίος είναι πολύ έμπειρος και έχει αγωνιστεί και στα δυο πρωταθλήματα. Για εμένα ο Ντανίλο είναι ίσως ο καλύτερος Ιταλός καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών, η καριέρα του το μαρτυράει ούτως η άλλως. Είναι "baller".

Ο Μπανκέρο πραγματοποιεί εξαιρετική rookie σεζόν με τους Ορλάντο Μάτζικ έχοντας αισίως κατά μέσο όρο 23.5 πόντους, 8.3 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ με 46% στα σουτ εντός πεδιάς.