Εθνική ομάδα: Μονόδρομος η νίκη με το Βέλγιο

H κατάσταση με το πρόγραμμα είναι αδιανόητη, αλλά έτσι έχουν τα δεδομένα - Μονόδρομος η νίκη της Εθνικής μας ομάδας στο Βέλγιο, αλλιώς θα μπει σε περιπέτειες. 

Εθνική ομάδα: Μονόδρομος η νίκη με το Βέλγιο

Είναι αδιανόητο πως στο 2022 η EuroLeague δεν μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και να βρει μία λύση στο καλεντάρι. Αυτό που βγαίνει χαμένο από όλη αυτή την απερίγραπτη κατάσταση είναι το μπάσκετ, έχοντας για θύματα τους παίκτες και τους προπονητές. Οι αθλητές κάνουν συνεχόμενα ταξίδια, δίνουν σερί παιχνίδια, με τους κόουτς να μπαίνουν στην ίδια κατάσταση, φτάνοντας στο σημείο να προπονούν μέσα σε λίγες μέρες διαφορετικές ομάδες, με αλλαγμένα ρόστερ. Και όλα αυτά ενόψει των προκριματικών για το Μουντομπάσκετ του 2023. Προφανώς η FIBA θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην EuroLeague με την κορυφαία διοργάνωση παράλληλα να μη κάνει βήματα πίσω, μένοντας ακέραιη στο πρόγραμμά της.

Η Ελλάδας, λοιπόν, αναγκάστηκε να παρουσιαστεί με πολλές απουσίες, δίχως τους πρωτοκλασάτους αθλητές της, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή από τη Λετονία στην Κρήτη. Έγινε ελάχιστη προετοιμασία, με διαφορετικούς προπονητές, με ρόστερ που την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε για το ποιοι παίκτες θα παίξουν. Ασύλληπτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Θα περιμέναμε, πάντως, από κάποιους παίκτες να έκαναν το βήμα μπροστά και να έδιναν το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς, όμως, το ταβάνι ορισμένων αθλητών είναι συγκεκριμένο, ενώ και το ταλέντο της νέας γενιάς δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο των προηγούμενων ετών.

Η Ελλάδα, λοιπόν, κοιτάζει μπροστά και η νίκη επί του Βελγίου την ερχόμενη Δευτέρα είναι μονόδρομος. Αν κερδίσει θα κρατά την τύχη στα χέρια της. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπει σε μπελάδες. Η Λετονία πέρασε στην επόμενη φάση, η πρώτη ομάδα από τον όμιλό μας και πλέον απομένουν δύο ακόμη εισιτήρια.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η χώρα μας χάσει από το Βέλγιο, θα πρέπει μετά στις 24 Φεβρουαρίου να νικήσει τη Σερβία εντός έδρας και την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας την αδιάφορη Λετονία. Στο ενδεχόμενο που το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη χάσει από το Βέλγιο και ηττηθεί από Σερβία ή Λετονία, θα μείνει εκτός συνέχειας. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τη μεγάλη σημασία της νίκης επί του Βελγίου.

Η Ομοσπονδία, όμως, θα πρέπει από τώρα να βρει λύση για εκείνη την περίοδο. Γιατί το λέμε αυτό; Ο αγώνας της Ελλάδας με τη Σερβία, θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή. Υπάρχει θέμα όμως. Ο λόγος; Την ίδια μέρα (σύμφωνα με το καλεντάρι της EuroLeague) θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Ισπανία με τη Βαλένθια, ενώ ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη μέρα θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο. Όπως αντιλαμβάνεστε, με την δεδομένη κατάσταση, είναι αδύνατον να δώσουν το «παρών» τουλάχιστον οι Έλληνες. διεθνείς των «ερυθρολεύκων».