Μανωλόπουλος: «Συγκινητική η προσπάθεια των παικτών της Εθνικής»

Δηλώσεις για την επικείμενη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με τη Λετονία έδωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, αναφερόμενος και σε Ιτούδη και Καλάθη.

Μανωλόπουλος: «Συγκινητική η προσπάθεια των παικτών της Εθνικής»

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε από τη media day της Εθνικής Ελλάδος στο Ηράκλειο Κρήτης ο ομοσπονδιακός τεχνικός των παραθύρων, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ενόψει της αναμέτρησης (11/11) κόντρα στη Λετονία.

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στα προβλήματα της προετοιμασίας, τους Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη, αλλά και στην στήριξη του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει τα «Δύο Αοράκια».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα. Οι συνθήκες όμως δεν είναι οι καλύτερες και δεν μπορεί να γίνει αυτό με όλους. Είχαμε την ατυχία με τον Αγραβάνη, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τα παιδιά που είναι εδώ. Η προσπάθεια που έχουν κάνει είναι συγκινητική και θα έρθουν για να παλέψουν και να δώσουν το 100%. Αυτό είναι μια υπόσχεση από μας».

Για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Η επικοινωνία είναι καθημερινή, πολλές φορές τη μέρα. Υπάρχει θέληση από τον κόουτς να είναι εδώ. Γνωρίζει τα πάντα, έστω και εξ αποστάσεως με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό, αλλά είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και είναι σίγουρο ότι θα έρθει κι αυτός να δώσει τον αγώνα του».

Για το αν θα παίξει ο Νικ Καλάθης: «Θέληση οπωσδήποτε υπάρχει, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί παίζει σήμερα και πρέπει να ταξιδέψει. Υπάρχουν κάποιες ώρες για να το σκεφτούμε και να το δούμε. Δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο το παιδί, πάνω από όλα είναι η υγεία του. Θα το δούμε όμως».

Για τον κόσμο που θα στηρίξει από κοντά την Εθνική: «Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Ο κόσμος εδώ είναι ένθερμος, μπασκετικός και οι παίκτες μας περιμένουν πώς και πώς να παίξουν. Θα είναι τεράστια η βοήθεια του κόσμου».