Ντανίλοβιτς για Eurobasket: «Η Σερβία απέτυχε αλλά δε θα ανεχτούμε ύβρεις»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σερβίας, Σάσα Ντανίλοβιτς, δήλωσε τη στήριξη του σε παίκτες και προπονητή για την αποτυχία στο Eurobasket 2022.

Ντανίλοβιτς για Eurobasket: «Η Σερβία απέτυχε αλλά δε θα ανεχτούμε ύβρεις»

Της προσπάθειας των παικτών και του τεχνικού επιτελείου της Σερβίας στο πρόσφατο Eurobasket υπεραμύνθηκε ο Σάσα Ντανίλοβιτς, κάνοντας κάλεσμα για ενότητα.

Η παλιά δόξα του σέρβικου μπάσκετ και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας παραδέχτηκε την αποτυχία, όμως δήλωσε μηδενική ανοχή στις ύβρεις και το μηδενισμό, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως όλα τα παιδιά της εθνικής ομάδας ήταν απόλυτα αφοσιωμένα σε αυτή και αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να είναι σε αυτή, ακόμη και κόντρα σε τραυματισμούς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί και δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Το αποτέλεσμα στο Ευρωμπάσκετ ήταν αποτυχία για μας. Σίγουρα ο αποκλεισμός είναι πιο σκληρός για τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και μετά για όλους εμάς.

Η ομορφιά και η σκληρότητα του αθλητισμού έγκειται στο απρόβλεπτο. Μετά από μια σειρά καλών εμφανίσεων όλο το καλοκαίρι, αυτά τα άσχημα δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να αποκλειστούμε. Δεν πετύχαμε, αλλά πιστεύω πως αυτή η ομάδα αν συνεχίσει να είναι ενωμένη, θα φέρει επιτυχίες που θα κάνουν περήφανη τη χώρα. Το κλειδί είναι να μείνουμε μαζί και να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο.

Θέλω να καταδικάσω την υβριστική συμπεριφορά ορισμένων κατά της ομάδας μας. Αξίζαμε την κριτική, αλλά όχι τις ύβρεις. Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη και θέλουμε την κριτική από την οποία μπορούμε να εξάγουμε κάτι χρήσιμο. Έχουμε μπροστά μας τα κρίσιμα ματς με Μ. Βρετανία και Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλω να καλέσω άπαντες να είναι δίπλα στην εθνική ομάδα».