Σατοράνσκι: «Κανείς δεν μπορεί να μας ξεγράψει – Διαφορετικός παίκτης πλέον ο Γιάννης»

Ο Τόμας Σατοράνσκι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν την αναμέτρηση της Τσεχία με την Εθνική (11/9, 21:45, ΕΡΤ1), για τους ”16” του Ευρωμπάσκετ.

 Σατοράνσκι: «Κανείς δεν μπορεί να μας ξεγράψει – Διαφορετικός παίκτης πλέον ο Γιάννης»

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ξανά την Τσεχία σε μεγάλη διοργάνωση, με το διακύβευμα να είναι μεγάλο: ένα εισιτήριο για τους ”8” του Ευρωμπάσκετ. Ο Τόμας Σατοράνσκι θα είναι και πάλι ο ηγέτης των Τσέχων, με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα να φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού.

Ο 30χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στην προσεχή αναμέτρηση των δύο ομάδων (11/9, 21:45, ΕΡΤ1) και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Έχουμε αποδείξει πολλές φορές πως κανείς δεν μπορεί να μας ξεγράψει. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι τη δυναμική της ελληνικής ομάδας, είναι μάλλον η πιο δυνατή που έχουμε συναντήσει ποτέ. Ο Γιάννης είναι διαφορετικός από το 2019, ξέρει καλά πλέον τις διοργανώσεις της FIBA και παίζει πιο έξυπνα.

Επίσης, έχουν πολλούς ακόμη έμπειρους παίκτες. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο, αλλά είναι ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη κι αν θέλουν να πάρουν ρεβάνς για τις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Ο Γιάννης αγαπά την Ελλάδα πολύ και το έχει αποδείξει. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 δεν ήταν θετική εμπειρία για εκείνον αλλά δείχνει πόσο πολύ νοιάζεται για τη χώρα του και παρασέρνει και τους συμπαίκτες του.

Η τακτική για τον Γιάννη είναι περίπου ίδια για το ΝΒΑ. Πρέπει να φτιάξεις ένα τείχος από 2-3 παίκτες για να μη βρει διαδρόμους προς το καλάθι, γιατί επιτίθεται αμέσως. Κι όταν πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός είναι καλάθι ή φάουλ. Θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια και πολλές βοήθειες»

Θυμίζουμε ότι ο Σατοράνσκι δεν έπαιξε κόντρα σε Σερβία και Ολλανδία. Σε τρεις συμμετοχές, είχε 16 πόντους-4 ριμπάουντ-9 ασίστ σε 25′.