Ιτούδης: «Αυτό που είδα στα αποδυτήρια μεταφράστηκε στο παρκέ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη της Ελλάδας με 99-77 επί της Ουκρανίας για το Eurobasket 2022.

Ιτούδης: «Αυτό που είδα στα αποδυτήρια μεταφράστηκε στο παρκέ»

Ο Έλληνας κόουτς στάθηκε στη μεταστροφή του κλίματος στην ανάπαυλα το οποίο μεταφράστηκε σε κυριαρχία στο παρκέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σημασία της νίκης αυτής: «Συγχαρητήρια στους παίκτες. Μοιάζει να είναι εύκολο, αλλά εμείς το κάναμε. Εκπληκτική προσπάθεια, έτσι χτίζονται οι χαρακτήρες και οι ομάδες, μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Ο αντίπαλος μάς έβαλε προβληματισμούς και αυτό θα μας χρησιμεύσει για τη συνέχεια»

Για το ημίχρονο: «Μου άρεσε αυτό που είδα στο ημίχρονο στα αποδυτήρια. Αυτό που ακολούθησε το είδατε να μεταφράζεται στο παρκέ. Αλλάξαμε κάποια πράγματα τακτικά, αλλά όλα τα φώτα πρέπει να πέσουν στους παίκτες. Συνειδητοποιούν πολύ γρήγορα τα πράγματα και κάνουν γρήγορα βήματα προς τη δημιουργία μιας καλής ομάδας».

Για τους παίκτες που έρχονται από τραυματισμό: «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τον Γολγοθά που πέρασε ο Παπαγιάννης για να είναι εδώ. Είναι σημαντική και η αρωγή των ομάδων για να έχουμε τους παίκτες εδώ. Όπως και ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου που έκαναν έναν μαραθώνιο να είναι εδώ. Περιμένουμε τον Κώστα Αντετοκούνμπο, είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Βλέπουμε σημάδια προόδου και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».