Eurobasket 2022: Προσφυγή της Τουρκίας στο CAS

Στο CAS θα προσφύγει η Τουρκία μετά την απόρριψη της ένστασής της από τη FIBA για την αναμέτρηση κόντρα στην Γεωργία για το Eurobasket 2022.

Eurobasket 2022: Προσφυγή της Τουρκίας στο CAS

Η τουρκική ομοσπονδία πρόκειται να το πάει μέχρι τέλος κόντρα στην FIBA για τα πεπραγμένα της αναμέτρησης κόντρα στην Γεωργία.

Έτσι μετά τις σκληρές δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου, ακολούθησε ανακοίνωση κατά την οποία η Τουρκία ενημερώνει ότι θα προσφύγει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, CAS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στον πρώτο όμιλο του EuroBasket η ομάδα μας αντιμετώπισε την Γεωργία, έναν από τους διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα που έγινε στην Τιφλίδα και μετά από το παιχνίδι υπήρξε μεγάλο θέμα στους διαδρόμους που οδηγούν προς τα αποδυτήρια.

Επιπλέον το παιχνίδι συνεχίστηκε με το ρολόι να δείχνει 4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αν και το ματς είχε σταματήσει μετά από το φάουλ του Ντούντα Σανάτζε στον παίκτη μας, Φουρκάν Κορκμάζ στα 4'48'' για τη λήξη.

Διαφωνούμε με την απόρριψη της ένστασής μας για τον χαμένο χρόνο στο τέλος του αγώνα για τα 22 δευτερόλεπτα.

Ως ομοσπονδία δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της FIBA η οποία απέρριψε την ένστασή μας γιατί "υπήρχε ένα λάθος στο ρολόι στην τέταρτη περίοδο του αγώνα αλλά δεν ήταν ικανό να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα". Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας στο CAS.

Εμπιστευόμαστε τους αθλητές μας και το τεχνικό μας επιτελείο και θεωρούμε πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα καταρρεύσει από αυτή την απόφαση της FIBA η οποία έχει λόγο σε κάθε απόφαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν δημιουργεί μία δίκαιη ατμόσφαιρα.»