Αταμάν - EuroBasket 2022: «Δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε, αλλά υπάρχουν προβλήματα»

Με δηλώσεις του ο Eργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα σενάρια περί αποχώρησης της Τουρκίας από το EuroBasket 2022.

Αταμάν - EuroBasket 2022: «Δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε, αλλά υπάρχουν προβλήματα»

Η Τουρκία είχε καταγγείλει επίθεση στον Κορκμάζ με τον Ομέρ Ονάν να απειλεί με αποχώρηση σε περίπτωση που δεν επιληφθεί άμεσα του θέματος η FIBA.

Όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Τουρκίας, παρότι αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα με τη διοργάνωση.

Καταγγέλλοντας πως και άλλες ομάδες έχουν προβλήματα, δήλωσε πως έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όχι, δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε από το τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν προβλήματα στην Τιφλίδα. Αν συνεχιστεί έτσι, τότε δεν μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ κανονικά. Μιλήσαμε με άλλες ομάδες που είναι εδώ και όλες παραπονιούνται για την κατάσταση.

Αν δεν λάβουμε ασφάλεια, θα ζητήσουμε προστασία από την τουρκική κυβέρνηση και την πρεσβεία μας, εδώ στην Τιφλίδα. Έχω ήδη ενημερώσει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πλέον, όλοι εμπλέκονται σε αυτό το ζήτημα.

Χρειαζόμαστε ασφάλεια για τους παίκτες μας στην Τιφλίδα. Δεν γίνεται να έρχεται η Αστυνομία και να επιτίθεται στους παίκτες και το επιτελείο μας. Είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ, αυτό είναι όλο.»