Βεζένκοφ: «Δεν με επηρεάζουν τα 35 λεπτά. Πέρυσι έπαιξα 83 ματς»

Στην ομαδική άμυνα, αλλά και τα πολλά λάθη στάθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ μετά την ήττα της Βουλγαρίας από την Ισπανία στην πρεμιέρα του EuroBasket 2022, ενώ ερωτηθείς για το χρόνο συμμετοχής του (σ.σ. 35 λεπτά) δήλωσε πως είναι προετοιμασμένος από την προηγούμενη σεζόν γι αυτές τις καταστάσεις. 

Βεζένκοφ: «Δεν με επηρεάζουν τα 35 λεπτά. Πέρυσι έπαιξα 83 ματς»

O Σάσα Βεζένκοφ έκανε «θρυλική» εμφάνιση με την Εθνική Βουλγαρίας ήταν όμως πολύ μόνος απέναντι στην πάντα ποιοτική Ισπανία, η οποία που νίκησε με 112-87.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με την Ισπανία: «Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το παιχνίδι με τέτοια διαφορά. Προφανώς δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους από δεύτερες ευκαιρίες. Κάναμε πολλά λάθη και δυστυχώς μετά το πρώτο ημίχρονο τα παρατήσαμε, ενώ εκείνοι κυριάρχησαν στο καλάθι. Μετά το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν… φιλικό, καθώς οι περισσότεροι σκέφτονταν πόσους πόντους θα βάλουν. Σίγουρα δεν προσεγγίσαμε το παιχνίδι όπως θα έπρεπε, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Δεν μπορείς απλά να πατήσεις ένα κουμπί και να αλλάξει την κατάσταση και τώρα το μυαλό όλων είναι στην Τουρκία. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι και η ποιότητα των Ισπανών. Έχουν ένα ρόστερ που αποτελείται από παίκτες ΝΒΑ, Ευρωλίγκας και Liga Endesa».

Για το γεγονός πως αγωνίστηκε 35 λεπτά: «Δεν νομίζω ότι θα με επηρεάσουν τα 35 λεπτά που αγωνίστηκα σήμερα ή αν το κάνω αυτό σ’ όλη τη διοργάνωση. Η προετοιμασία μου είναι υψηλού επιπέδου και είμαι έτοιμος. Έπαιξα 83 παιχνίδια την περασμένη σεζόν».

Για το ντεμπούτο του σε EuroBasket: «Είναι πολύ ωραίο και πολύ διαφορετικό. Είπα στα παιδιά να το ζήσουν, να το απολαύσουν και να τα δώσουν όλα. Προφανώς σήμερα δεν έγινε κάτι τέτοιο».