Ντατόμε για «παράθυρα» FIBA: «Κάνει ζημιά στο προϊόν»

Την αντίθεση του στη διεξαγωγή των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA πριν το EuroBasket εξέφρασε ο Λουίτζι Ντατόμε. 

Ντατόμε για «παράθυρα» FIBA: «Κάνει ζημιά στο προϊόν»

Σε συνέντευξή του στην ιταλική «Tuttosport» ο... «γερόλυκος» της Εθνικής Ιταλίας, Λουίτζι Ντατόμε, κατέθεσε τις ενστάσεις του για το καλεντάρι της FIBA όσον αφορά τη διεξαγωγή αγώνων «παραθύρων» πριν το EuroBasket 2022.

Με αφορμή τον τραυματισμό του Γκαλινάρι που χάνει το EuroBasket, ο Ιταλός φόργουορντ είπε χαρακτηριστικά πως η διεξαγωγή δύο και παραπάνω διοργανώσεων σε ένα καλοκαίρι υποβαθμίζει το προϊόν, αφού οι ομάδες θα πάνε «λαβωμένες» στην τελική φάση.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα αυτό εκτός από τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είχαμε και την προ-πρόκριματική φάση για το EuroBasket 2025.

Δείτε μέρος των δηλώσεων του:

Για τον Γκαλινάρι: «Μας λείπει ένας παίκτη-κλειδί (σ.σ. Ντανίλο Γκαλινάρι) και είδαμε όλοι πόσο αλλάζει η ισορροπία. Έτσι, όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω»

Για τη FIBA: «Πάντα πριν ξεκινήσει ένα Ευρωμπάσκετ γίνονται φιλικά. Αλλά τα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου παίζονται με άλλη ενέργεια και πνεύμα. Καταλαβαίνω τους λόγους που το κάνουν, αλλά αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν γι’ αυτό. Καταλαβαίνω τις ανάγκες των εθνικών ομάδων και των ομοσπονδιών. Ελπίζω να καθίσουν κάποια στιγμή στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μία λύση. Επίσης, τα καλοκαίρια θα έπρεπε να γινόταν μόνο μία διοργάνωση, ώστε και το προϊόν στο παρκέ να ήταν καλύτερο».