Εθνική - EuroBasket 2022: «Κόπηκαν» τρεις, ακολουθούν άλλοι δυο

Ακόμα τρεις παίκτες έκοψε από την αποστολή της Εθνικής για το EuroBasket ο Δημήτρης Ιτούδης - Δεν συνεχίζουν οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Κακλαμανάκης και Κουζέλογλου.

Εθνική - EuroBasket 2022: «Κόπηκαν» τρεις, ακολουθούν άλλοι δυο

Με την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης επί ελληνικού εδάφους και την Εθνική Ελλάδος να ταξιδεύει αύριο (31/8) για το Μιλάνο, για τη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022, o Δημήτρης Ιτούδης έκανε το... προτελευταίο «κόψιμο» από την αποστολή της Εθνικής.

Συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, από την προεπιλογή κόπηκαν οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Κακλαμανάκης αλλά και ο Γιάννης Κουζέλογλου.

Έτσι η Εθνική συνεχίζει με 14 παίκτες και αναμένεται να κοπούν άλλοι δύο, κάτι που ο Έλληνας ομοσπονδιακός θα αποφασίσει με βάση την ετοιμότητα των τραυματιών Σλούκα, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά το ενημερωτικό της ΕΟΚ:

«Με την ολοκλήρωση της σημερινής (30/8) προπόνησης της Εθνικής Ανδρών, τελευταίας επί ελληνικού εδάφους, ο Δημήτρης Ιτούδης ευχαρίστησε τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιάννη Κουζέλογλου και Δημήτρη Κακλαμανάκη για την ουσιαστική συμβολή τους στην προετοιμασία, με τους τρεις να μη συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ.

Ο Κουζέλογλου μάλιστα, είχε επιστρέψει μετά την πρώτη του αποχώρηση και ο Κακλαμανάκης ενσωματώθηκε εκτάκτως μόλις το περασμένο Σάββατο λόγω των προβλημάτων τραυματισμών.

Λόγω αυτών των προβλημάτων που υφίστανται, των θεραπειών που συνεχίζουν να κάνουν οι παίκτες που τα αντιμετωπίζουν και των ιατρικών δεδομένων που διαρκώς δίνονται, για την τελική σύνθεση της αποστολής που θα αναχωρήσει αύριο (31/8) για το Μιλάνο και κατ’ επέκταση και για την 12αδα του Ευρωμπάσκετ θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις.»

Οι 14 που θα ταξιδέψουν στον Μιλάνο είναι οι εξής: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Αγραβάνης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μποχωρίδης, Λούντζης, Παπανικολάου, Κασελάκης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης, Σλούκας και Ντόρσεϊ.