Εθνική: Πανέτοιμη για το φιλικό στην Ισπανία

Η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ισπανία στις 20:30 σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα. 

Εθνική: Πανέτοιμη για το φιλικό στην Ισπανία

Η «γαλανόλευκη» διέλυσε στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ (86-70) το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση για την εποχή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με την Ελλάδα έχοντας 31 πόντους (με 7/10 βολές, 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα), φαίνεται αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα μας ξανά στις μεγάλες επιτυχίες στα Ευρωμπάσκετ.

Είναι φανερό πως στο τεχνικό τιμ υπάρχει πλάνο και στόχευση, ώστε να πάρουν από τον σούπερσταρ των Μπακς το 100% των δυνατοτήτων του. Έδωσαν τη δυνατότητα στον Γιάννη να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, δημιούργησαν φάσεις για να παίρνει την μπάλα στην κορυφή και ακολούθως να πηγαίνει για ντράιβ, αξιοποιώντας τον διασκελισμό του. Του έδωσαν τη δυνατότητα να πάει για πικ εν ρολ αλλά και να παίξει με πλάτη προς το καλάθι. Γενικότερα, του έδωσαν έναν πιο ελεύθερο ρόλο, δίχως αυτό να σημαίνει πως έχουν μάτια μόνο για εκείνον.

Αμυντικά η Εθνική μας έδειξε τη διάθεση να αξιοποιήσει και το μέγεθός της. Έχει αρκετά μεγάλα κορμιά (και χωρίς τον Παπαγιάννη) και είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχαν στιγμές που η Ελλάδα έπαιζε με πέντε δίμετρους στο παρκέ, έχοντας στον «άσο» τον Καλαϊτζάκη. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο, τον πιέζει και να τον αναγκάζει να υποπίπτει σε λάθη. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει δώσει έμφαση στο γρήγορο παιχνίδι. Θέλει μέσα από την καλή άμυνα η Ελλάδα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να τελειώνει τις φάσεις σε πρώτο χρόνο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, για το ματς στην Ισπανία προτιμήθηκε ο Γιάννης Κουζέλογλου αντί του Κωστή Γόντικα.

Αναλυτικά η αποστολή: Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Γιάννης Κουζέλογλου., Κώστας Αντετοκούνμπο.