Ελλάδα – Ισπανία 86 - 70: Γιατί έχει Γιάννη….

Με διαστημική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική ομάδα κέρδισε 86-70 την Ισπανία στο ΟΑΚΑ σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, Αγραβάνη

Ελλάδα – Ισπανία 86 - 70: Γιατί έχει Γιάννη….

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι κερδίζοντας με 86-70 την Ισπανία στο ΟΑΚΑ.

Εκείνος που κυριάρχησε με την λάμψη και την απόδοσή του ήταν ασφαλώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με μια… διαστημική εμφάνιση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν οι Ισπανοί είχαν αρχίσει να πλησιάζουν απειλητικά ανέλαβε δράση και άπλωσε το ταλέντο του πάνω στο παρκέ.

Τι έκανε; ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Άμυνα, τρέξιμο, τρίποντα, καρφώματα με 31 πόντους (9/10 διπ., 2/3 τρ., 7/10 βολ. και 10 ρ.) και οδήγησε τη «γαλανόλευκη» στην επικράτηση.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν καταλυτική στην συνολική εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που είχε ενέργεια, δύναμη, τρέξιμο, πίεζε ασφυκτικά στην άμυνα και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δοκίμασε διάφορα… σενάρια στο ματς με τον Γιάννη σέντερ ή και πάουερ φόργουορντ, όπως επίσης και τον Κώστα κλασικό σέντερ.

Από εκεί και πέρα οι Καλάθης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου ήταν σταθερές αξίες στην Εθνική, ενώ πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος είχε ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 25-10 στο 8’ και 44-23 στο 16’ δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Μάλιστα στη συνέχεια η είσοδος των Λαρεντζάκη, Καλαϊτζάκη βοήθησε σημαντική την προσπάθεια των διεθνών που έχασαν πάντως το βηματισμό τους λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, μια και οι Ισπανοί αντέδρασαν και το πρώτο μέρος έκλεισε με την Εθνική να προηγείται 50-35.

Η παρουσία του Γιάννη ως σέντερ και του Θανάση ως πάουερ φόργουορντ δημιούργησε ένα… πλέγμα πάνω από το καλάθι της Εθνικής, που είχε λύσεις στην άμυνα και την επίθεση με τον Έλληνα σούπερ σταρ να φτάνει τους 20 πόντους και να δίνει προβάδισμα με 53-35 στο 22’.

Ο Ιτούδης πέρασε και άλλους παίκτες στην πεντάδα αφήνοντας τους δύο άσους των Μπακς στον πάγκο δοκιμάζοντας σχήμα με τον Καλαϊτζάκη πλέι μέικερ, ενώ οι Ισπανοί έγιναν πιο σκληροί στην άμυνά τους και οδήγησαν τους διεθνείς σε αρκετά λάθη και μείωσαν στους έξι πόντους (63-57) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου!

«Έκρηξη» Γιάννη και αποθέωση!

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου την πεντάδα της «γαλανόλευκης» αποτελούσαν οι: Καλάθης, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννης, ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες, ριμπάουντ και ασίστ ανέβασε τη διαφορά στους 17 πόντους (78-61 στο 35’)!

Λίγο πριν αποχωρήσει για τον πάγκο έκανε τα πάντα μέσα σε απίστευτη αποθέωση από τον κόσμο! Σαρωτικός, ηγεμονικός πάνω στο παρκέ… πάτησε το τούρμπο στη «γαλανόλευκη» δείχνοντας για μια ακόμα φορά γιατί είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ήταν εύκολα, αφού το… νερό είχε μπει στο αυλάκι και η Εθνική έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 86-70 με σωστή διαχείριση και ώριμο παιχνίδι από την υπόλοιπη ομάδα.
Τα δεκάλεπτα: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70.

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 11 (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Λαρεντζάκης 3 (1), Αγραβάνης 9 (2/2 τρίποντα), Καλάθης 7 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Καλαϊτζάκης 4, Μποχωρίδης 2, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 2, Γιάννης Αντετοκούνμπο 31 (7/10 βολές, 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κώστας Αντετοκούνμπο 7 (3/4 δίποντα), Κασελάκης 2, Θανάσης Αντετοκούνμπο 3

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Γιούστα 2, Μπράουν 7 (1), Πραντίγια 10 (5/7 δίποντα), Ρούντι Φερνάντεθ 3, Λόπεθ-Αροστέγι 4, Χάιμε Φερνάντεθ 3 (1), Κολόμ 3 (1), Σάιθ 8, Βίλι Ερνανγκόμεθ 15 (5/11 δίποντα, 5/6 βολές), Σίμα 3, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 4, Πάρα