Με ένα φιλικό, δεν παίρνεις το χρυσό

Η εθνική μπάσκετ μετέτρεψε σε «πάρτι» το φιλικό με την Ισπανία και στην Ελλάδα κάναμε από τις 9 Αυγούστου την απονομή για το Ευρωμπάσκετ!

Με ένα φιλικό, δεν παίρνεις το χρυσό

Φοβερή και τρομερή η εθνική μπάσκετ απέναντι στην Ισπανία. Απίθανος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αν και δεν περιμέναμε τον αγώνα της Τρίτης (9/8) για να το μάθουμε. Μιλάμε άλλωστε, αυτή τη στιγμή, για τον κορυφαίο παίκτη στον πλανήτη.

Ναι, ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο φοράει τη «γαλανόλευκη». Ναι, η εθνική του Δημήτρη Ιτούδη …ισοπέδωσε την Ισπανία στο πρώτο ματς προετοιμασίας, ωστόσο με ένα φιλικό δεν παίρνεις το χρυσό.

Σαφώς και η εμφάνιση κόντρα στην Ισπανία, η παρουσία του Αντετοκούνμπο, ο Ιτούδης στον πάγκο και το…γεμάτο ρόστερ της εθνικής ομάδας (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λείπει αυτή τη στιγμή ο καλύτερος γκαρντ, Κώστας Σλούκας και ο εξαιρετικός ψηλός Γιώργος Παπαγιάννης), δημιουργούν δικαιολογημένα υψηλές προσδοκίες αλλά ας κρατήσουμε την μπάλα στο παρκέ κι ας κρατήσουμε τα πανηγύρια και τις χαρές για τον Σεπτέμβριο.

Το Ευρωμπάσκετ δεν είναι μακριά και η Εθνική θέλει ακόμη δουλειά, γιατί βλέπουμε τη «γαλανόλευκη» του Γιάννη που…πετάει αλλά και τη «γαλανόλευκη» χωρίς τον Γιάννη που…κουτουλάει.

Δεν γίνεται όλα να τα περιμένουμε από τον αστέρα του Μιλγουόκι γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει και ο αντίπαλος. Υπάρχουν ομάδες δυνατές, προπονητές που θα κοιτάξουν να…χαλάσουν το μυαλό του Αντετοκούνμπο και η εθνική θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί.