Εθνική Ανδρών: Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους τέσσερις «νεοσύλλεκτους»

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο Όμηρος Νετζήπογλου και ο Γιώργος Τανούλης αναφέρθηκαν στην πρώτη τους παρουσία στην Εθνική ομάδα. 

Εθνική Ανδρών: Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους τέσσερις «νεοσύλλεκτους»

Την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες παραστάσεις που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες για την περαιτέρω εξέλιξή τους έχουν τέσσερα νέα παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά στις προπονήσεις της Εθνικής Ανδρών. Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο Όμηρος Νετζήπογλου και ο Γιώργος Τανούλης μίλησαν για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και θα έχω αυτή την εμπειρία. Είναι τεράστια τιμή για μένα. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που θα έχω δίπλα την οικογένειά μου, τα τρία μου αδέρφια που είναι ήδη μέλη της Εθνικής Oμάδας. Όταν έχεις σε αυτή την ηλικία μια ευκαιρία σαν κι αυτή, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι σφουγγάρι και να πάρεις ό,τι μπορείς περισσότερο. Μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά αυτές τις μέρες που θα είμαστε εδώ».

Λευτέρης Μαντζούκας: «Για κάθε παιδί είναι τεράστια τιμή να φορά το εθνόσημο, πόσω μάλλον της Εθνικής Ανδρών και είναι για μένα πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ σε ηλικία 19 ετών. Είμαι ευτυχισμένος για αυτή την πρόκληση και νιώθω ευλογημένος για την ευκαιρία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, υπάρχουν παιδιά με πολύ ταλέντο και τεράστια εμπειρία, παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσά τους».

Όμηρος Νετζήπογλου: «Είναι τεράστια τιμή για μένα που βρίσκομαι στην Εθνική Ανδρών. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος και τυχερός που είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να πάρω όσα πιο πολλά μπορώ, αλλά και να δώσω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο και να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς. Όταν σε καλεί η Εθνική Ανδρών δεν υπάρχει κούραση, δεν υπάρχει τίποτα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανταποκριθείς στο κάλεσμα και να δώσεις όλη σου την ενέργεια».

Γιώργος Τανούλης: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να συμμετέχεις στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Ποιος σκέφτεται τις διακοπές; Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστούμε τον κόουτς για αυτή την ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε και εμείς οι νεότεροι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στη δουλειά που γίνεται. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτό. Έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα, πολλές εμπειρίες και είναι σημαντικό που θα είμαστε, έστω και στην προπόνηση, δίπλα σε παίκτες που τους βλέπαμε στην τηλεόραση».