Γκασόλ: «Ο Μπράουν είναι απαραίτητος στην Εθνική Ισπανίας»

Ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ Πάου Γκασόλ τάχθηκε υπέρ της απόφασης να δοθεί ισπανικό διαβατήριο στον Λορέντζο Μπράουν, ώστε να παίξει στην Εθνική στο Eurobasket 2022

Γκασόλ: «Ο Μπράουν είναι απαραίτητος στην Εθνική Ισπανίας»

Η Εθνική Ισπανίας είναι υποχρεωμένη να παραταχθεί στο Eurobasket του Σεπτεμβρίου χωρίς τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα.

Έτσι λοιπόν η ισπανική Ομοσπονδία έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για να αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο ο Λορέντζο Μπράουν και να έχει δικαίωμα να παίξει με τους «φούριας ρόχας».

Ο Πάου Γκασόλ σχολίασε το ενδεχόμενο ενίσχυσης της Εθνικής Ισπανίας με τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στο EuroBasket ως νατουραλιζέ.

«Άκουσα τη σχετική πληροφορία σχετικά με τον Μπράουν. Ενημερώθηκα επίσης για το ενδεχόμενο επιστροφής του Σερζ Ιμπάκα.

Αν χρησιμοποιήσουν τον Μπράουν ή όποιον άλλον παίκτη νατουραλιζέ, θα γίνει με στόχο να ενισχυθεί η εθνική. Είναι δουλειά του προπονητή και της ομοσπονδίας. Άπαντες θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες στη θέση του πόιντ γκαρντ, φαίνεται πως η ενίσχυση σε αυτή τη θέση είναι απαραίτητη.

Ο Μπράουν είναι καλός παίκτης. Η δουλειά του σταφ είναι να τον κάνουν να νιώσει άνετα στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες που έχουν περισσότερο ατομικό ταλέντο» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ.