Δεν τα κατάφερε η Εθνική Παίδων απέναντι στην Ισπανία

Η Εθνική Παίδων προσπάθησε αλλά τελικά ηττήθηκε από την ισχυρή Ισπανία με 61-41 και έμεινε εκτός τετράδας.

 Δεν τα κατάφερε η Εθνική Παίδων απέναντι στην Ισπανία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την Ισπανία αλλά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 61-41 για το Eurobasket U16 που φιλοξενείται στο Νόβι Σαντ .

Η ''γαλανόλευκη'' παρότι ήταν αουτσάιντερ μπήκε καλύτερα στον αγώνα, περιόρισε το μεγάλο όπλο των Ισπανών, Γκαρούμπα και έχτισε μία διαφορά έντεκα πόντων. Οι Ισπανοί όπως ήταν φυσιολογικό αντέδρασαν πλησιάζοντας το σκορ με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ με την διαφορά να φτάνει και πάλι σε διψήφιο νούμερο. Η φούρια ρόχα ωστόσο βρήκε λύσεις στην επίθεση και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Στο τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η αντεπίθεση των Ισπανών κλείνοντας την περίοδο με διαφορά εννέα πόντων.

Στην τελευταία περίοδο η Ισπανία ήταν επιβλητική σε άμυνα και επίθεση εγκλωβίζοντας την εθνική μας. Ενδεικτικό είναι οι μόλις οκτώ πόντοι που σημείωσε η ''γαλανόλευκη'' στο τελευταίο δεκάλεπτο χάνοντας έτσι με μεγάλη διαφορά τον αγώνα. Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα η Γεωργία την ερχόμενη Παρασκευή για τις θέσεις 5-8.

Δεκάλεπτα: 12-18, 29-27, 42-33, 61-41

Ισπανία (Θαμόρα): Ντομίνγκεθ 11, Φεράντο 5, Γκαρούμπα 13, Γκόντσπαουερ 4, Ροντρίγκεθ, Αλντερέτε 18, Κλέμεντ 6, Σάντσεθ 1, Τεντέρο 3.

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Καλόγηρος 2, Κολοβέρος 10, Νικολαΐδης 2, Πράπας 8, Τόλιας 6, Φιλίππου, Φίλλιος 3, Καραμανλής, Παπασάβογλου 3, Βησσαρίου 7.