Γιαννόπουλος: «Δεν ήταν θέμα χαλάρωσης, αλλά ρυθμού»

Τα αίτια της ήττας της Ελλάδας από τη Μεγάλη Βρετανία (78-69) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ανέλυσε ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Γιαννόπουλος: «Δεν ήταν θέμα χαλάρωσης, αλλά ρυθμού»

Η Ελλάδα υπέστη ήττα στην πρεμιέρα των προκριματικών παραθύρων του Νοεμβρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 από τη Μεγάλη Βρετανία με 78-69. Ο αρχηγός της Εθνικής, Χάρης Γιαννόπουλος, εξήγησε πως η αδυναμία στην άμυνα και η έλλειψη ρυθμού, μετά το 33-48, έφερε το αποτέλεσμα:

«Είναι αρκετά τα πράγματα που δεν πήγαν καλά, δεν ήταν ένα-δύο. Σε περίπτωση που πας στο +15, το ματς θα πρέπει μετά να φύγει στο +20, +25 και να τελειώσει εκεί. Κάναμε λάθη μπροστά, δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια, αφήσαμε κάποια σουτ που δεν έπρεπε να αφήσουμε. Μαθαίνουμε και πάμε την Κυριακή να πάρουμε τη νίκη».

Στη συνέχεια, πάντως ο Έλληνας διεθνής τόνισε: «Δεν ήταν θέμα χαλάρωσης, ήταν περισσότερο θέμα ρυθμού. Πήγαμε στο +15 και, αντί να συνεχίσουμε να έχουμε ψηλό ρυθμό, κατεβάσαμε ρυθμό, πήγαμε πολύ στο "πέντε εναντίον πέντε" που μας "πλήγωσε" πολύ, γιατί ναι μεν οι ψηλοί μας σκόραραν από μέσα, αλλά μετά, από ένα σημείο, δεν έδιναν τα φάουλ, δεν παίρναμε πλεονεκτήματα και ήμασταν πάρα πολύ στατικοί στην επίθεση, κάτι που μας στοίχισε και τους έδωσε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Οπότε, νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα ρυθμού και λαθών που έγιναν στην άμυνα, που αφήσαμε κάποια ελεύθερα τρίποντα.

Όλα τα παιδιά είναι πανέτοιμα να μπουν μέσα και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον, να παίζουμε σαν ένα, να μην έχει σημασία ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα επιλογών μας και κάποιων λαθών, όπως είπα, που έγιναν στην άμυνα».

Σχολίασε ακόμα ότι: «Δεν υπάρχει διαφορετική πίεση. Είμαστε Εθνική Ελλάδος και θα πρέπει να νικήσουμε το επόμενο ματς. Είτε χάναμε σήμερα, είτε νικούσαμε, για εμάς είναι ένα και το αυτό, γιατί παίζεις ένα ματς στην έδρα σου και πρέπει να το κερδίσεις. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα.

Είχαμε καλό Inside game, τρέξαμε κάποιες φορές το γήπεδο αρκετά καλά. Αυτό που κρατάω είναι ότι πήραμε μία διαφορά και τη χάσαμε με έναν τρόπο που δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανένα από τα επόμενα παιχνίδια».

Κλείνοντας, σχολίασε την παρουσία του Νίκου Γκάλη την προσεχή Κυριακή στο Αλεξάνδρειο και το κατά πόσο αποτελεί επιπλέον κίνητρο: «Όχι, δεν νομίζω ότι επηρεάζει κάποιος εξωγηπεδικός παράγοντας, αν και είναι μεγάλη μας τιμή που θα έρθει να μας δει. Ο μόνος παράγοντας που μας νοιάζει είναι η σημαία στο στήθος».