Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο: Στο τεχνικό τιμ ο σπουδαίος Αμερικανός Κλίφορντ Ουίλιαμ Φίσερ

Ο σπουδαίος Αμερικανός προπονητής, Κλίφορντ Ουίλιαμ Φίσερ θα δουλέψει στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο

Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο: Στο τεχνικό τιμ ο σπουδαίος Αμερικανός Κλίφορντ Ουίλιαμ Φίσερ

Η ΟΣΕΚΑ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Κλίφορντ Ουίλιαμ Φίσερ, ο οποίος θα δουλέψει στην εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.

«Η βελτίωση είναι μια διαρκής αναζήτηση. Αν αφορά την Εθνική ομάδα είναι αυτοσκοπός. Γνωρίζουμε όλοι ότι αν σταματήσουμε να θεωρούμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, θα σταματήσουμε να προοδεύουμε. Γι’ αυτό κι η διοίκηση της ΟΣΕΚΑ αποφάσισε να προσθέσει στο τεχνικό τιμ τον έμπειρο Κλίφορντ Ουίλιαμ Φίσερ» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΟΣΕΚΑ.

Ο σπουδαίος Αμερικανός κόουτς έχει γεννηθεί στις 28/10/1958 στην Αλαμπάμα, αλλά ζει στη νοτιοδυτική Γερμανία και στην πόλη Καϊζερσλάουτερν. Διπλωματούχος Φυσικής Αγωγής έχει προπονήσει πολλές ομάδες στην καριέρα του, με σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του.

Στην Ιταλία έχει δουλέψει στις Padova Millenium Basket, Cantu, Porto Torres, CUS Padova University, Santa Lucia Rome. Στη Γερμανία στις: Zwickau, Kaiserslautern, Wiesbaden Rhinos. Στην Τουρκία στις: Galatasaray, Yalova και στη Γαλλία στη LUC Lille.

Έχει κερδίσει το ιταλικό Κύπελλο (2004 και 2007), το Super Cup Ιταλίας (2008), το Willy Brickman (2008), το τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ έχει αναδειχθεί 2ος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Μεγάλη εμπειρία έχει και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχοντας κοουτσάρει τις: Ιταλία (2003 – 2008), Βέλγιο (2009-2011). Ήταν στην άκρη του πάγκου της Εθνικής Ιταλίας στο Λονδίνο το 2012. Δημιούργησε την Εθνική U22 στην Ιταλία και την κοουτσάρισε στο διάστημα 2005 – 2009. Τη διετία που ήταν προπονητής στην Εθνική Βελγίου, είχε και την ευθύνη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των U22.

Φώναξε «παρών» στους Παραολυμπιακούς του 2004 και 2012, στο Παγκόσμιο του 2006 (Άμστερνταμ), στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2003 και 2005. Μετρά έξι Πανευρωπαϊκά (Division A) κι αντίστοιχα τέσσερα Πανευρωπαϊκά U22.

Με την εμπειρία του θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της Εθνικής μας ομάδας. Η προσθήκη του στο τεχνικό τιμ θεωρείται μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ.