Εθνική Παμπαίδων: Πήρε την 1η θέση στο 1ο Κύπελλο Μεσσήνης (pic)

H Εθνική Παμπαίδων κατέκτησε αήττητη την 1η θέση στο 1ο Κύπελλο Μεσσήνης

Εθνική Παμπαίδων: Πήρε την 1η θέση στο 1ο Κύπελλο Μεσσήνης (pic)

Η Εθνική Παμπαίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στο 1ο Κύπελλο Μεσσήνης. Στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά επιβλήθηκε 89-76 της Πολωνίας και έκλεισε τις υποχρεώσεις της αήττητη. Προηγουμένως, είχε κερδίσει τη Βόρεια Μακεδονία με 121-44, την Πολωνία με 89-62 και την Κροατία με 101-71.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Σγουρίτσας τόνισε μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά: “Τα παιδιά όλα ήταν συγκεντρωμένα και έδειξαν μεγάλη διάθεση στην άμυνα, είχαν ρυθμό, αλληλοβοήθειες και κάλυψη, παλεύοντας απέναντι σε μεγαλύτερα κορμιά όπως ήταν αυτά που διαθέτουν η Κροατία και η Πολωνία. Στην επίθεση βρήκαμε τη ροή μας και φτάσαμε στα αποτελέσματα που είδατε. Κάποια παιδιά έχουν πραγματικό ταλέντο και είναι μια “φουρνιά” που θέλει προσοχή, γιατί υπάρχουν παίκτες που μπορούν να φτάσουν στο υψηλό επίπεδο”.

Οι νεαροί διεθνείς ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του τουρνουά, παρά το ότι τα περισσότερα προέρχονται από αγωνιστική απραξία εξαιτίας της πανδημίας: “Ήταν ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ανταποκρίθηκαν όλα καλά, παρά τη μεγάλη απουσία από τα γήπεδα. Κι αυτό παρά το ότι σε άλλες χώρες οι προπονήσεις ήταν στο πρόγραμμα, ενώ κάποιες χώρες έχουν δώσει ακόμη και κάποια φιλικά στις μικρές ηλικίες”.

Οι αποστολές είχαν τα καλύτερα να πουν για τη φιλοξενία από την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τον Δήμο Μεσσήνης, για το ανακαινισμένο γήπεδο, αλλά και τη διαμονή στο Elite Resort στην Καλαμάτα: “Ήταν ένα ακόμη θετικό για εμάς, μετά από την καλή αγωνιστικά και γενικότερα παρουσία της ομάδας μας. Όλες οι αποστολές έχουν μείνει έκπληκτοι από τις συνθήκες και τη φιλοξενία και πιστεύουμε πως χτίστηκε μια πολύ καλή σχέση και για μελλοντικές ανάλογες ενέργειες. Οι συνθήκες ήταν υψηλού επιπέδου και εξαιρετικές, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ομάδες τόσο μικρών ηλικιών”.