Εθνική Νεανίδων: Νέα βαριά ήττα από τη Γαλλία (72-27)

Η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε από τη Γαλλία με 72-27 στο European Challenger

Εθνική Νεανίδων: Νέα βαριά ήττα από τη Γαλλία (72-27)

Η Εθνική Νεανίδων δεν τα κατάφερε απέναντι σε έναν πολύ πιο δυνατό αντίπαλο. Ηττήθηκε με 72-27 από τη Γαλλία στη δεύτερη μέρα του European Challenger στο Ηράκλειο Κρήτης και αύριο (29/7) στις 18.00 αντιμετωπίζει τη Σλοβακία.

Οι «τρικολόρ» έδειξαν από τα πρώτα λεπτά γιατί θεωρούνται μία από τις καλύτερες ομάδες στην ηλικία τους. Μπήκαν στο παιχνίδι με ένα 13-0 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +21 (27-6). Η Γαλλία είχε τον πρώτο λόγο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη με το τελικό 72-27.

Διαιτητές: Λούτσις (Λετονία), Γκαϊντότζ (Πολωνία), Αλκαράθ Μορένο (Ισπανία)

Δεκάλεπτα: 27-6, 38-12, 63-23, 72-27

Τους πόντους της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι: Μπαξεβάνου, Δαμουλάκη 2, Γρηγοροπούλου 7, Λέρη 2, Τσαγκαροπούλου, Αλεξιά 2, Δασκουλίδου 4, Δροσούνη, Κελεμένη, Παπαδάκη, Πολυμένη 8, Πρίφτη 2.

  • Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων, Γιάννης Γερεουδάκης, τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που είναι υπερδύναμη στην ηλικία της στο παγκόσμιο μπάσκετ και γενικότερα στο γυναικείο μπάσκετ. Είχαμε βελτιωθεί πάρα πολύ στα κομμάτια της άμυνας, δείξαμε έναν άλλο χαρακτήρα σε σχέση με το προηγούμενο ματς, στην επίθεση είχαμε τις ίδιες αρρυθμίες, έλλειψη συνεργασίας και ατολμία. Οι συνεργασίες μας δεν πήγαν όπως θέλαμε. Προσπαθούμε να βρούμε εκ των έσω μία λύση στον άσο και έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία, με τρεις ασίστ έναντι 23. Αναγκάσαμε τον αντίπαλο σε 20 λάθη, είχαμε περισσότερα ριμπάουντ από τη Γαλλία κάτι που δείχνει πως προσπαθήσαμε. Τα περισσότερα καλάθια τα δεχθήκαμε σε transition κατάσταση, δεχθήκαμε 30 πόντους έτσι, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα δικά μας λάθη. Ελπίζω τώρα το κομμάτι της επίθεσης να βελτιωθεί κι αυτό σιγά σιγά στη συνέχεια».
  • Στα άλλα ματς είχαμε: Πολωνία - Ισραήλ 69-63, Ισπανία - Σλοβακία 82-39. Η βαθμολογία: Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία 4, Ισραήλ, Ελλάδα, Σλοβακία 2.
  • Το πρόγραμμα της Πέμπτης: 15.00 Ισραήλ - Γαλλία, 18.00 Ελλάδα - Σλοβακία, 21.00 Πολωνία - Ισπανία.