Δημήτρης Κλωνάρας: «Εγωιστικό να σκεφτόμαστε τα Ευρωπαϊκά που δεν έγιναν»

Ο άσος της Εθνικής Νέων, Δημήτρης Κλωνάρας μίλησε για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στο European Challenger

Δημήτρης Κλωνάρας: «Εγωιστικό να σκεφτόμαστε τα Ευρωπαϊκά που δεν έγιναν»

Η Εθνική Νέων Ανδρών στο European Challenger της Κρήτης προσπαθεί να αφήσει πίσω της την ήττα από το Βέλγιο και να συγκεντρωθεί στο αυριανό παιχνίδι με το Ισραήλ (18.00).

«Κανείς δεν περίμενε αυτή την ήττα για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά όπως είναι τα παιχνίδια, που έχουμε πέντε συνεχόμενες αναμετρήσεις θα πρέπει να ξαναβρούμε το ρυθμό μας», παραδέχτηκε ο Δημήτρης Κλωνάρας για να συνεχίσει: «Αυτή η ήττα μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα αν κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Δεν έχουμε το χρόνο να το σκεφτούμε, γιατί αύριο παίζουμε με το Ισραήλ, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Γι’ αυτό έχουμε αυτή την προπόνηση σήμερα, δεν κοιτάμε το χθεσινό ματς. Είδαμε τα λάθη μας το πρωί στο βίντεο και το προσπερνάμε».

Το ότι η ήττα ήρθε σε ένα τουρνουά και όχι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν την κάνει λιγότερο οδυνηρή για τους νεαρούς διεθνείς: «Κανένας αθλητής δεν θέλει να χάνει. Είτε φιλικό, είτε κανονικό ματς. Εμείς το βλέπουμε ως Ευρωπαϊκό και προσπαθούμε να πάρουμε την πρωτιά ειδικά τώρα που γίνεται εδώ. Αλλά και οπουδήποτε αλλού να ήταν πάλι το ίδιο θα κάναμε, γιατί για εμάς είναι πέντε κανονικά παιχνίδια και πάντα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο Κλωνάρας και οι συμπαίκτες του είδαν μια δεύτερη χαμένη ευκαιρία για ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά ο ίδιος δείχνει πως σκέφτεται πολύ πιο ώριμα και πολύ πιο συγκροτημένα από ό,τι ίσως θα υπαγόρευαν τα 20 χρόνια του: «Σίγουρα όλοι μας θέλαμε να παίξουμε Ευρωπαϊκό αλλά όπως είναι η κατάσταση τώρα είναι λίγο εγωιστικό να σκεφτόμαστε ότι είμαστε άτυχοι που δεν παίξαμε ένα Ευρωπαϊκό είτε πέρυσι είτε φέτος, γιατί άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους, άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους, οπότε θα ήταν εγωιστικό να σκεφτόμαστε πως εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε το άθλημα που αγαπάμε».

Ο ίδιος και οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών, προσπαθούν να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους. Το ίδιο θα κάνουν και αύριο (18.00, youtube.com/hellenicbf) απέναντι στο Ισραήλ, όπως και μεθαύριο απέναντι στη Σλοβενία μετά την ήττα από το Βέλγιο. Ίσως με θεωρητικά καλύτερες ομάδες, να πηγαίνουν καλύτερα και οι ίδιοι: «Μακάρι να είναι έτσι (γελάει)… Κι εμείς αυτό θέλουμε να δείξουμε πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα από τα καλύτερα που έχω συναντήσει σε εθνικές ομάδες, αν και είχαμε λίγο χρόνο προετοιμασίας έχουμε δεθεί πάρα πολύ. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον και ελπίζω να το δείξουμε στα δύο επόμενα ματς».