Πιτίνο: Με ηγέτες τους Σλούκα και Καλάθη στο Τόκιο!

Ο, ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, δήλωσε ότι με τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη ηγέτες η Εθνική Ελλάδος μπορεί να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Πιτίνο: Με ηγέτες τους Σλούκα και Καλάθη στο Τόκιο!

Παρά την σωρεία προβλημάτων με τελευταίο εκείνο της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη, που προστέθηκε σ' εκείνα των Παπαπέτρου και Πρίντεζη, ο Ρικ Πιτίνο, απτόητος, συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το απέδειξε με τα λεγόμενα του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για χορηγικούς λόγους (Eurobank) στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για τον Καναδά (όπου θα διεξαχθεί το Προολυμπιακό) ο Αμερικανός εκλέκτορας της «επίσημης αγαπημένης» όπου έδωσε την ...μπαγκέτα στους Σλούκα και Καλάθη, χρίζοντας τους ηγέτες και λέγοντας ότι εκείνοι θα οδηγήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη «Γη της Επαγγελίας» όπως είπε χαρακτηριστικά!

«Δεν έχω πρόβλημα με τον ύπνο γιατί όλοι οι παίκτες δίνουν το 100%.

Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε πολλά νέα παιδιά. Ο Σλούκας και ο Καλάθης θα είναι οι ηγέτες μας και θα μας οδηγήσουν στη Γη της επαγγελίας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός προσθέτοντας χαριτολογώντας πως η Εθνική έχει… «δώδεκα Στεφ Κάρι»!

Ο Νικ Καλάθης είπε με τη σειρά του: «Θέλουμε να το διασκεδάσουμε και να παίξουμε σαν ομάδα. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, αλλά έχουμε υψηλό κίνητρο να παίξουν όχι μόνο στους Ολυμπιακούς, αλλά και το Προολυμπιακό. Γι’ αυτούς είναι μεγάλη ευκαιρία. Για μένα είναι η ενδέκατη χρονιά μου στην Εθνική. Είναι τιμή για μένα να φορώ τη φανέλα της Ελλάδας και να εκπροσωπώ αυτή τη χώρα δίπλα σε παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας».

Τέλος, ο Κώστας Σλούκας ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου, κάτι που κάνω από τα 10-12 μου χρόνια. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό μαζί με τους συμπαίκτες μου. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά αυτές είναι για τους αδύναμους. Οι δώδεκα θα πάμε για να παλέψουμε, θα πάμε να παίξουμε μεστά και ώριμα για τις πιθανότητές μας απέναντι σε καλές ομάδες. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, με καλή προετοιμασία πριν τους αγώνες, στους οποίους παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη και η ψυχή».