Eurobasket: Ξεκίνησε προετοιμασία η Εθνική Γυναικών

Την προετοιμασία της ενόψει του Eurobasket που θα διεξαχθεί 17-27 Ιουνίου ξεκίνησε στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ η Εθνική Γυναικών.

Eurobasket: Ξεκίνησε προετοιμασία η Εθνική Γυναικών

Την προετοιμασία της ενόψει του Eurobasket που θα διεξαχθεί 17-27 Ιουνίου σε Γαλλία και Ισπανία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (17/5) στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ η Εθνική Γυναικών.

Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στη Βαλένθια, στον Β’ Όμιλο, και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Μαυροβούνιο (17/6), τη Σερβία (18/6) και την Ιταλία (20/6).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Μασλαρινός μιλώντας για την έναρξη της προετοιμασίας είπε: «Θέλω να ευχηθώ καλή αρχή με υγεία. Είμαστε χαρούμενοι που μαζευόμαστε ξανά. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με μια απώλεια, αυτή της Άννας Σπυριδοπούλου και όλοι της ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Από εκεί και πέρα υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να προετοιμαστούμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στο Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν και κάποια νέα πρόσωπα στην ομάδα. Είναι μέρος της διαδικασίας να βλέπουμε αθλήτριες που είναι σε νεαρή ηλικία, έχουν δείξει καλή εικόνα στα πρωταθλήματα τους και τους δίνουμε την ευκαιρία αγωνιστούν με το εθνόσημο. Νομίζω ότι όλα τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι το τέλος της διαδρομής. Έχουμε κάνει ένα καλό σχεδιασμό με πολλά και δυνατά φιλικά».

Σε δευτερεύοντα χρόνο θα ενσωματωθούν οι αθλήτριες των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ολοκληρωθούν αργότερα. Οι αθλήτριες που έχουν κληθεί είναι οι: Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Αγγελική Νικολοπούλου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου, Μαριέλλα Φασούλα, Ελεάννα Χριστινάκη, Έλενα Μποσγανά, Διονυσία Αλεξανδρή, Ιωάννα Δίελλα, Βασιλική Λούκα, Αγγελική Βιντσιλαίου, Έλενα Τσινέκε, Βασιλική Πανούση, Ιωάννα Χατζηλεοντή, Χριστίνα Αναστασοπούλου, Στέλλα Φουράκη, Γεωργία Γρηγοροπούλου.

Να σημειώσουμε ότι η Εθνική έχει προγραμματίσει να δώσει οκτώ αγώνες προετοιμασίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υποδεχθεί την Ουγγαρία για τρία φιλικά στην Αθήνα στο διάστημα 27-29/5, στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Σπλιτ, όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά με την Κροατία (6/6) και τη Σλοβακία (5/6). Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα, από όπου θα αναχωρήσει με προορισμό το Βέλγιο. Εκεί θα δώσει τρία φιλικά με την Εθνική Βελγίου στο διάστημα 10-13/6 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ισπανία.