Σαλούστρος: «Περήφανος για τον Μαργαρίτη που μάλλον φόρεσε τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής»

Ο εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής Ελλάδας στη νίκη (97-94) επί της Λετονίας στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Eurobasket 2022 Χρήστος Σαλούστρος μίλησε για τον αγώνα, αλλά κυρίως για τα συναισθήματά του προς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο οποίος πιθανότατα αποσύρεται από τη «γαλανόλευκη».

Σαλούστρος: «Περήφανος για τον Μαργαρίτη που μάλλον φόρεσε τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής»

Ο Χρήστος Σαλούστρος ήταν από τους κορυφαίους της σημερινής (22/2) νίκης της Εθνικής Ελλάδας επί της Λετονίας με 97-94, στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών του Eurobasket 2020, που έγινε στη «φούσκα» της Ρίγας.

Ο 30χρονος διεθνής παίκτης του Περιστερίου έπαιξε 35 λεπτά στο παιχνίδι και ήταν δεύτερος σκόρερ της «γαλανόλευκης» με 17 πόντους (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές), ενώ ακόμα είχε 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση.

Ο Σαλούστρος μίλησε λίγο μετά το παιχνίδι και είπε για τη νίκη της εθνικής μας: «Το Σάββατο κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και δεν ήμασταν περήφανοι για αυτό. Σήμερα όμως δώσαμε το εκατό τοις εκατό. Εμείς οι Έλληνες είμαστε μαχητές και παλέψαμε ως το τέλος, κερδίζοντας μια δυνατή ομάδα στην έδρα της».

Αμέσως μετά έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στον αρχηγό της ομάδας, Βαγγέλη Μαργαρίτη, βγάζοντας παράλληλα και είδηση: «Υπάρχουν πολλοί ήρωες που φοράνε αυτή τη φανέλα, πολλοί σούπερ σταρ, όλοι τους ξέρετε, από τον Γκάλη και τον Γιαννάκη μέχρι τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη, τον Καλάθη, τον Σλούκα και τον Αντετοκούνμπο. Αν συνεχίσω να λέω, θα τελειώσω αύριο. Αυτή η ομάδα δεν έχει σούπερ σταρ, αλλά φόρεσαν αυτή τη φανέλα και έκαναν περήφανη την ομάδα. Ένας από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο αρχηγός μας, που μάλλον φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της εθνικής ανδρών. Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν και περήφανος που είμαι φίλος του, γιατί έδωσε το παράδειγμα σε όλους με την αγωνιστικότητά του. Μόνο περηφάνια για αυτό το παιδί που έχει καταθέσει και την ψυχή του για την ομάδα».