Μπήκε στη «φούσκα» του Σεράγεβο η εθνική μπάσκετ

Η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ είναι ήδη στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και το απόγευμα θα κάνει την πρώτη της προπόνηση για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022

Μπήκε στη «φούσκα» του Σεράγεβο η εθνική μπάσκετ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ήδη στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, με νέα πρόσωπα και στόχο τη νίκη στα δύο παιχνίδια που θα δώσει κόντρα στη Λετονία (27/11, 19.00) και τη Βουλγαρία (29/11, 19.00), προκειμένου να «σφραγίσει» την πρόκριση στην τελική φάση.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν ήδη στη «φούσκα» του Σεράγεβο, όπου θα πηγαίνουν μόνο τη διαδρομή γήπεδο-ξενοδοχείο, στα πρότυπα της «φούσκας» στο Ορλάντο για τα ματς του ΝΒΑ και το απόγευμα θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση.

«Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια. Όπως πάντα η δυσκολία αυτών των αγώνων είναι συγκεκριμένη. Είναι μικρό το διάστημα που έχουμε μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε να προσαρμοστούν κάποια καινούρια παιδιά στην ομάδα.

Είμαστε, όμως, αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο “παράθυρο”», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Επίσης ο Έλληνας προπονητής πρόσθεσε: «Ο στόχος της εθνικής ομάδας είναι να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε και τα δύο επόμενα. Έχουμε απέναντί μας τη Λετονία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά και τη Βουλγαρία, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει.

Είναι και οι δύο επικίνδυνες ομάδες που παίζουν πάρα πολύ περιφερειακό παιχνίδι με πολλά τρίποντα κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι αυτό. Θα προσπαθήσουμε με βάση την άμυνα να ανταποκριθούμε. Ο στόχος είναι οι νίκες, αλλά παράλληλα στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλά και να προχωρά στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει».

Ο 55χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη κατάσταση που θα αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη» με τη διαβίωση σε «φούσκα», στο Σεράγεβο: «Είναι μια ιδιαιτερότητα. Θα είμαστε για πολλές ημέρες μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρουμε πώς θα ανταποκριθούν τα παιδιά όλα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πιστεύω, όμως, πως με την καλή ατμόσφαιρα, το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό εύκολα».

Μίλησε και για τα νέα παιδιά που υπάρχουν στη σύνθεση της ομάδας, συμπληρώνοντας: «Αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας και κάποια νέα παιδιά, που κάνουν την πρώτη τους παρουσία.

Θέλουμε να κάνουμε μια σταδιακή ανανέωση μέσα από αυτή την ομάδα των “παραθύρων”. Δεν θέλουμε να γίνεται εξαιτίας τραυματισμών κάποιων άλλων παιδιών. Θέλουμε όλα να πηγαίνουν βάσει προγράμματος, σιγά - σιγά να δούμε και νέα παιδιά να μπαίνουν στο κομμάτι της εθνικής ομάδας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας