Μασλαρινός: Τα κορίτσια έχουν δώσει το 100%

Τι είπαν μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Βουλγαρίας ο Βασίλης Μασλαρινός, η Αγγελική Νικολοπούλου και η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου

Μασλαρινός: Τα κορίτσια έχουν δώσει το 100%

Η Εθνική μας έφτασε στη νίκη επί της Βουλγαρίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Μασλαρινός, δήλωσε μετά το ματς: «Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολο. Η Βουλγαρία δυσκόλεψε πολύ και τη Σλοβενία, είχαμε και τέσσερις απουσίες. Στην αρχή χτίσαμε μια καλή διαφορά, αλλά στη συνέχεια κάναμε λάθη, είχαμε νευρικότητα και χάλασε και η άμυνά μας. Μιλήσαμε με τα παιδιά, αλλάξαμε λίγο την άμυνά μας, βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια και στο τέλος νικήσαμε δίκαια. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με πολλές νέες παίκτριες. Τα κορίτσια έχουν δώσει το 100% και πιστεύουμε πως θα το κάνουν και στην πορεία. Η Σλοβενία είναι φαβορί του ομίλου, έμπειρη ομάδα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Είναι διαφορετική ομάδα από τη Βουλγαρία. Θα παλέψουμε και εύχομαι να κερδίσουμε. Πάμε αρχικά για τη νίκη και θα κοιτάξουμε το +6 αν μας το δώσει η εξέλιξη του αγώνα».

Ελλάδα - Βουλγαρία 73-66: Καθάρισε στο τέλος η Εθνική μας γυναικών!

Η Αγγελική Νικολοπούλου άγγιξε το τριπλ-νταμπλ. Μετά τη νίκη της Εθνικής, είπε: «Το πάθος και η άμυνα χαρακτηρίζει το παιχνίδι μας. Κάποια στιγμή στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κι αυτό μας στοίχισε. Όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο με κάποια τρικ πήραμε τη νίκη. Δυστυχώς έχουμε πολλές απουσίες. Σπυριδοπούλου, Σωτηρίου, Παυλοπούλου, Γέμελος και Χατζηλεοντή, είναι παίκτριες της βάσης της ομάδας. Όμως αυτές είναι οι συνθήκες, παίζουμε και γι’ αυτές και πρέπει οι δώδεκα που είμαστε στο γήπεδο να καταθέτουμε ψυχή και μυαλό. Ελπίζουμε, θέλουμε και διεκδικούμε να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ. Η Σλοβενία είναι μια δύσκολη αντίπαλος, θα προετοιμαστούμε από αύριο για τον αγώνα του Σαββάτου».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου τόνισε: «Η διακοπή στο πρωτάθλημα δεν βοήθησε να έχουμε ρυθμό. Αρχίσαμε καλά, αλλά χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια και επιτρέψαμε στη Βουλγαρία να μπει στο ματς. Ευτυχώς πήραμε τη νίκη, θέλαμε μεγαλύτερη διαφορά, αλλά κρατάμε τη νίκη. Μην ξεχνάμε πως είχαμε τέσσερις απουσίες. Στο τέλος μάς βοήθησαν και οι κόουτς να έχουμε καθαρό μυαλό, όπως και τα σουτ. Πιέσαμε πιο πολύ στην άμυνα, δώσαμε μπάλες στη Φασούλα και τη Σπανού και πήραμε τη νίκη. Το ματς με τη Σλοβενία είναι ματς ζωής και θανάτου. Αρχικά θέλουμε τη νίκη και στην πορεία θα προσπαθήσουμε να υπερκαλύψουμε και τη διαφορά των έξι πόντων».