Ο Ομπράντοβιτς, ο Σορώτος και ο Προφήτης Ηλίας

Με αφορμή αναφορά του Κώστα Σορώτου στο blog του με τίτλο «Νικητές η Ρεάλ και το μπάσκετ» στο σωματείο του Προφήτη Ηλία, η διοίκηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Ο Ομπράντοβιτς, ο Σορώτος και ο Προφήτης Ηλίας

Με τα ανάμεικτα συναισθήματα της απορίας αλλά και της απογοήτευσης διαβάσαμε δημοσίευμα σε διαδικτυακή αθλητική εφημερίδα (με γράφοντα κυριολεκτικά τον τελευταίο από τον οποίο θα περιμέναμε κάτι τέτοιο), στο οποίο γίνεται εξ αντιδιαστολής αναφορά στην πανάκριβη επαγγελματική ομάδα του τεράστιου μπάτζετ της Φενέρ της οποίας προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με αυτή του Προφήτη Ηλία.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα άλλο σχόλιο (όχι από τον ίδιο άνθρωπο), που επίσης αναπαράχθηκε ευρέως από τον ηλεκτρονικό τύπο και στο οποίο γινόταν αναφορά στο όνομα της ομάδας μας, πάλι σε αντιδιαστολή με μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.
Φυσικά και θεωρούμε ατυχή τόσο τα συγκεκριμένα σχόλια, όσο και τις επιχειρούμενες συγκρίσεις, τις οποίες αδυνατούμε να κατανοήσουμε, αφού μιλάμε για εντελώς μη συγκρίσιμα μεγέθη, δύο μεγαθήριων του επαγγελματικού μπάσκετ, που έχουν διατελέσει προσφάτως πρωταθλητές Ευρώπης, με ένα ερασιτεχνικό σωματείο μιας γειτονιάς του Πειραιά.

Δε γνωρίζουμε πως προέκυψε η συγκεκριμένη «μόδα», της αναφοράς δηλαδή στο όνομα του συλλόγου μας, αλλά σε κάθε περίπτωση, ενημερώνουμε τόσο τους γράφοντες όσο και τους τυχόν αναγνώστες, ότι το σωματείο του Προφήτη Ηλία από την ίδρυσή του το έτος 1954 μέχρι σήμερα πορεύθηκε σταθερό στις αρχές του, παράγοντας κοινωνικό έργο μέσω του αθλητισμού και ουδέποτε θεώρησε ότι αποτελεί ή υπηρετεί κάτι διαφορετικό από αυτό.

Αν λοιπόν η κοινωνική προσφορά χωρίς τον αυτοσκοπό του πρωταθλητισμού και των ανώτερων στρωμάτων των επαγγελματικών κατηγοριών φτάνει αφενός μεν να συγκρίνεται με τον επαγγελματισμό και το χορό των εκατομμυρίων και αφετέρου δε να υποβαθμίζεται με υποτιμητικά σχόλια, εμείς διαφωνούμε κάθετα με παρόμοιες συγκρίσεις παραμένοντας πιστοί στο όραμα και το έργο μας.
Τέλος, θεωρούμε ότι η ικανότητα ενός προπονητή δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πόσο κοστίζουν οι παίκτες του αλλά με άλλα πράγματα τα οποία ο συντάκτης του εν λόγω σχολίου τα έχει εφαρμόσει επανειλημμένα στην προπονητική του καριέρα και έχει καταφέρει τεράστιες επιτυχίες με αυτό τον τρόπο.

Διαβάστε ΕΔΩ το μπλογκ του Κώστα Σορώτου με την επίμαχη αναφορά...