Aπαγορευτικό της ΕΟΚ για Ολυμπιακό στη Basket League

Η επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ αποφάσισε να δώσει τα δύο εισιτήρια ανόδου στις δύο προπορευόμενες ομάδες. Στον Ολυμπιακό, όμως, δεν ασχολούνται με το θέμα.

Aπαγορευτικό της ΕΟΚ για Ολυμπιακό στη Basket League

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ έχει αποφασίσει να δώσει τα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Basket League στις δύο ομάδες που ήταν στις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία της Α2. Ο λόγος για τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Παράλληλα, υπάρχει και υποσημείωση πως στο ενδεχόμενο που αυτές οι δύο ομάδες δεν καταφέρουν να αγωνιστούν στην Α1 (ή έστω μία από αυτές) τότε δεν θα αντικατασταθούν με καμία άλλη!

O Διαγόρας πήρε θέση: «Ο σύλλογος θα είναι πρωταγωνιστής σε όποια κατηγορία και αν παίξει»

Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, wild card και «διαγωνισμός ενδιαφέροντος» για την συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία, ένα σενάριο που το είχε προτείνει ο Τάκης Τσαγκρώνης. Με απλή μετάφραση, ουσιαστικά οι άνθρωποι της ΕΟΚ κόβουν τις όποιες πιθανότητες είχε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην Basket League, καθώς πληρεί όσο καμία άλλη τις προϋποθέσεις.

Βέβαια, εδώ υπάρχει το εξής περίεργο. Ενώ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι συνεργάτες του στην ΕΟΚ, έχουν τονίσει αρκετές φορές στις δηλώσεις τους πως το ελληνικό πρωτάθλημα χάνει πολλά από την απουσία του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως η θέση των "ερυθρολεύκων" είναι στην Α1, στην πράξη είναι έτοιμοι να συνηγορήσουν στο «απαγορευτικό» για τους Πειραιώτες για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό το σενάριο θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την Basket League και την εμπορική αξία του πρωταθλήματος.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, συνεχίζουν να τηρούν τη στάση τους με το «μέχρι τέλους». Παρακολουθούν το θέμα, είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις, αλλά δεν ασχολούνται με το θέμα. Δεν υπάρχει άλλωστε και κάτι επίσημο. Πάντως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει αλλάξει η στάση τους. Δεν τους ενδιαφέρει να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα της Α1, υπό τη συγκεκριμένη ηγεσία-φιλοσοφία της ΕΟΚ.