Ολυμπιακός: Δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ΕΟΚ και την άνοδο στην Basket League!

Στην Basket League θα ανέβουν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Από όλη αυτή τη διαδικασία απείχε ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ΕΟΚ και την άνοδο στην Basket League!

Η ΕΟΚ, όπως γνωστοποιήθηκε και ενημερώθηκε σχετικά και ο ΕΣΑΚΕ, θα προβιβάσει από την Α2 στην Basket League τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Τους δύο πρώτους στη βαθμολογία όπως έμεινε στη διακοπή εξαιτίας του κορονοϊού. Η άνοδος για τον Χαρίλαο Τρικούπη ήταν σίγουρη, ενώ για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου είχαν υπάρξει κάποιες δεύτερες σκέψεις -καθώς δίνεται μέσω πλέι οφ-, αλλά εντέλει η Επιτροπή Πρωταθλημάτων αποφάσισε να δώσει το εισιτήριο στον δεύτερο της βαθμολογίας.

Ο ΕΣΑΚΕ, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, θα υποδεχθεί και τις δύο ομάδες, αλλά όποια δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, μη μπορώντας να τηρήσει τα κριτήρια που ψηφίστηκαν, δεν θα αντικατασταθεί. Δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοσκοπός δηλαδή οι 16 ομάδες, τουναντίον θα λέγαμε, αναμένεται ο αριθμός να είναι πολύ μικρότερος. Όπως καταλαβαίνετε, το «δεν θα αντικατασταθεί» ισχύει και για τις ομάδες που είναι ήδη στην Basket League.

Από όλη αυτή τη διαδικασία απείχε ο Ολυμπιακός. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ασχολήθηκαν καθόλου με όλο αυτό το θέμα και δεν συμμετείχαν σε κανένα σενάριο ανόδου.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει πολλάκις οι «ερυθρόλευκοι», δεν τους ενδιαφέρουν όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ και μάλιστα, ακόμα και το πρωτάθλημα να συνεχιζόταν και να κέρδιζαν την άνοδο μέσω των πλέι οφ, και πάλι δεν θα συμμετείχαν στην Basket League.