Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ- Νεκρός βρέθηκε ο Δημήτρης Γκίμας

«'Εφυγε» ο Δημήτρης Γκίμας, που διετέλεσε για πολλά χρόνια προπονητής και παίκτης στον Φίλιππο Βέροιας, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ- Νεκρός βρέθηκε ο Δημήτρης Γκίμας

Στο πένθος βυθίστηκε η ελληνική οικογένεια μπάσκετ καθώς «έφυγε» ο Δημήτρης Γκίμας, που διετέλεσε για πολλά χρόνια προπονητής και παίκτης στον Φίλιππο Βέροιας, σε ηλικία μόλις 55 ετών. Ο Δημήτρης Γκίμας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (16/05) στην οικία του, όπου και έμενε μόνος του.

Ο Φίλιππος Βέροιας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η διοικούσα επιτροπή του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα. Καλό ταξίδι κόουτς».

Ο Δημήτρης Γκίμας έπαιξε στον Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Ως προπονητής από το 1987 ήταν στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικά τμήματα, καθώς και στις ακαδημίες αγοριών.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999, ενώ ασχολήθηκε και ως προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο ως προπονητής και έκανε τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2009-10. Την σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.