Ο Βασιλακόπουλος αποφάσισε ήδη… για τον ΕΣΑΚΕ!

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξήγγειλε πως η Basket League θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, καθώς θα υπάρξουν προβιβασμοί από τις ισχύουσες βαθμολογίες. Ο ΕΣΑΚΕ δεν αντέχει τις 16 ομάδες, όπως είπε και ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Βασιλακόπουλος αποφάσισε ήδη… για τον ΕΣΑΚΕ!

Πάντα ενδιαφέρουσες είναι οι συνεντεύξεις που δίνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Λέει πραγματάκια τα οποία τις περισσότερες των περιπτώσεων είναι προς συζήτηση. Τούτη τη φορά δεν στάθηκε κανείς σε όσα δυσανάλογα σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του είπε για τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτήρισε (τουλάχιστον) εργατικό, αλλά σε όσα εξήγγειλε (και) για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης χωρίς να έχει συγκληθεί ακόμα ΔΣ είπε πως θα υπάρξουν και προβιβασμοί. Είχε ανακοινώσει η ΕΟΚ τους υποβιβασμούς στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά τώρα εξήγγειλε ο κ. Βασιλακόπουλος και ανόδους. Με λίγα λόγια, θα ανέβουν από την Α2 δύο ομάδες, δεν θα πέσει καμία από την Α1 και έτσι η Basket League θα διεξαχθεί (δίχως να έχει ερωτηθεί) την ερχόμενη σεζόν με 16 ομάδες.

«Θα έχουμε πρωταθλητές από τις ισχύουσες βαθμολογίες και ίσως αν κάπου χρειαστεί και κάποιος αγώνας όταν επιτρέψουν οι ειδικοί που διαχειρίζονται την κρίση. Είναι άδικο για κάποιους που έχουν ξεχωρίσει με πολλούς βαθμούς να τους στερήσεις την άνοδο. Το ίδιο άδικο θα είναι να υπάρξουν υποβιβασμοί. Η Basket League πιστεύω ότι πρέπει να γίνει με 16 ομάδες, τις 14 φετινές και δύο που θα ανέβουν», ήταν τα ακριβή λόγια του.

Θα πει κανείς, πού είναι το περίεργο… Ούτε 48 ώρες δεν πέρασαν από το «είναι αδιανόητο του χρόνου να υπάρχει πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Αδύνατον…», του προέδρου του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΟΚ, ενώ είναι γνωστό πως στον ΕΣΑΚΕ δεν μπορούν να αντέξουν 16 ομάδες, πόσο μάλλον τώρα που η κοινωνία μπαίνει σε μία νέα κρίση και τα έσοδα θα είναι ακόμα λιγότερα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πάντως φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει και για τον ΕΣΑΚΕ και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα ΔΣ των αρμοδίων φορέων.