Μελισσαράτος: «Πρότυπό μου ο Πρίντεζης»

Ο σέντερ της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού Πέτρος Μελισσαράτος μίλησε για την πορεία του, τον Ολυμπιακό Β', το πρωτάθλημα της Α2 και το πρότυπό του, τον Γιώργο Πρίντεζη

Μελισσαράτος: «Πρότυπό μου ο Πρίντεζης»

Για την προσπάθεια της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α2, τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, τον Γιώργο Πρίντεζη και πολλά ακόμα μίλησε ο Πέτρος Μελισσαράτος στη σελίδα «olympiacos_bc_page» στο instagram.

Ο σέντερ της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού είπε:

* Για την ηλικία που άρχισε να παίζει μπάσκετ και την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του: «Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν περίπου 10 ετών στις ακαδημίες του Αλίμου. Κορυφαία στιγμή της καριέρας μου ήταν η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό του Ταλίν με την Εθνική ομάδα νέων».

* Για το πρότυπό του: «Έχω αρκετά πρότυπα, αλλά από αυτά θα ξεχώριζα τον Γιώργο Πρίντεζη».

* Για την είσοδο του Πρίντεζη στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας της Ευρωλίγκας: «Για μένα είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, οπότε νομίζω ότι δικαίως ανήκει εκεί. Είναι ένας αθλητής ο οποίος δουλεύει πάρα πολύ και παίζει πάντα με πάθος. Εκτός των άλλων έχει βάλει και πολύ μεγάλα σουτ όπως στον τελικό στην Πόλη και το τρίποντο-πρόκριση στο φάιναλ φορ μέσα στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα».

* Για τον Ποκουσέφσκι: «Ο Αλεξέι έχει όλα τα προσόντα να παίξει ψηλά, δεν του λείπει τίποτα, στο χέρι του είναι να δουλέψει και να φτάσει μέχρι το NBA. Έχει πολύ καλό μακρινό σουτ, μακρύ κορμί, μπασκετικό IQ, τα πάντα».

* Για την επιθυμία του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει: «Μόλις με πήρε ο κόουτς Τσαλδάρης και μου είπε ότι με θέλει στην ομάδα χάρηκα πολύ που θα είχα την ευκαιρία στη ζωή μου παίξω για τον Ολυμπιακό. Και η απάντησή μου ήταν θετική χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι, έφυγα από τη Λάρισα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα για να έρθω στην ομάδα».

* Αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ένιωθαν την πίεση του «πρέπει» της παραμονής, αφού ένας ενδεχόμενος υποβιβασμός θα διέλυε την ΚΑΕ: «Πάντα υπάρχει άγχος όταν παίζεις για μια τέτοια ομάδα πολύ παραπάνω και όταν υπάρχει η πίεση του ''πρέπει''… Όμως ξέραμε ότι για να πετύχουμε τον στόχο μας θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να δούμε στο τέλος τι έχουμε κάνει. Αν δεν είχαμε το -6 θα ήμασταν δεύτεροι τώρα, αλλά νομίζω πως και πάλι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όντας σε τροχιά πλέι οφ και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης».

* Για την απόδοση της ομάδας παρά το αρχικό -6 της βαθμολογίας: «Ήμασταν από την αρχή προσηλωμένοι στον στόχο της γρήγορης παραμονής, διότι το -6 δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια για κάτι άλλο… Όμως δείξαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο με συγκέντρωση και πολλή δουλειά».

* Αν εκλαμβάνει ως κίνητρο το ενδεχόμενο να αποτελέσει μέλος της ομάδας και στην Α1 σε περίπτωση ανόδου: «Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου… Όσο με θέλει η ομάδα θα είμαι εδώ, είτε είναι στην Α2 είτε στην Α1».

* Ποιον θεωρεί κρισιμότερο αγώνα στη μέχρι τώρα φετινή προσπάθεια: «Όλοι είναι κρίσιμοι αγώνες φέτος, διότι με την ποινή που έχουμε κάθε ήττα πονάει πιο πολύ, αλλά εάν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ήταν το διπλό μέσα στο Αιγάλεω κόντρα στον Διαγόρα, που είναι βαθμολογικά δεύτερος, γιατί σε περίπτωση νίκης στο ΣΕΦ θα τον έχουμε 2-0 στα πλέι οφ, το οποίο μας δίνει τεράστιο πλεονέκτημα».

* Αν είναι αυτή η κορυφαία του σεζόν όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις αλλά και την επίτευξη του ομαδικού στόχου, όντας εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος και πιθανόν MVP της ομάδας με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο: «Από άποψη ατομικής επίδοσης δεν είναι η καλύτερή μου σεζόν, όμως το μπάσκετ είναι ομαδικό, οπότε δεν μετράει τόσο η ατομική επίδοση όσο η ομαδική. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βοηθάω αρκετά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Από εκεί και πέρα, εάν μου έλεγαν ότι ατομικά δεν θα είχα πάει καλά και η ομάδα θα ήταν πρώτη, σίγουρα θα το ήθελα χωρίς καμία αμφιβολία».

* Για τη στήριξη του κόσμου: «Οι φίλαθλοι είναι κοντά μας και στο γήπεδό μας και εκτός έδρας, μας έχουν αγκαλιάσει και μας στηρίζουν πάρα πολύ».