Αγωνία στις ομάδες εφήβων - νεανίδων μπάσκετ

Αγωνία σχετικά με τις διοργανώσεις των μικρών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων μπάσκετ που κρίνουν το μέλλον των παιδιών

Αγωνία στις ομάδες εφήβων - νεανίδων μπάσκετ

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στον …αέρα βρίσκονται και οι τελικές φάσεις των μικρών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων μπάσκετ. Μεγαλύτερη αγωνία υπάρχει για τις διοργανώσεις των Εφήβων και Νεανίδων. Κι αυτό γιατί εκτός από αγωνιστική σημασία, έχει τεράστια σημασία και για το μέλλον των παιδιών. Ως γνωστόν, οι αθλητές-τριες των 3 πρώτων ομάδων λαμβάνουν κάποια μόρια καθοριστικά για την εισαγωγή τους σε ανώτερα εκπαιδευτικά προγράμματα της αρεσκείας τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αθλητές-τριες της πρώτης ομάδας θα λάβουν μπόνους 10% για οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας τους και 20% για την γυμναστική Ακαδημία, οι αθλητές-τριες της δεύτερης ομάδας 9% μπόνους για οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας τους και 20% για την γυμναστική Ακαδημία, οι αθλητές-τριες της 3ης ομάδας 8% μπόνους για οποιαδήποτε σχολή και 20% για την γυμναστική Ακαδημία.

Είναι λοιπόν εύκολο να καταλάβει κανείς ότι υπάρχει έκδηλη ανησυχία από την πλευρά των παιδιών που μετά από ένα χρόνο σκληρής προσπάθειας σε σχολεία, φροντιστήρια και παρκέ αγωνιούν για το αν θα γίνει αυτή η διοργάνωση που κρίνει και κατά ένα σημαντικό ποσοστό το μέλλον τους με την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ειδικά για το φάιναλ-6 Νεανίδων, το προγραμματισμένο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων πρώτης κατηγορίας που θα διεξαγόταν στο Ηράκλειο αρχές Ιουλίου αναβλήθηκε, ως εκ τούτου υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στο να βρεθούν κενές διαθέσιμες ημερομηνίες. Αυτό ισχύει και για το Πανευρωπαϊκό Εφήβων που αναβλήθηκε επίσης.

Στις Νεάνιδες φαβορί για να συμμετάσχουν στην τελική φάση ήταν η ομάδα της Ηλιούπολης που ήταν κοντά να σπάσει την 4ετη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στην ΕΣΚΑ, καθώς ήταν αήττητη και είχε 2-0 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου ή ο Πρωτέας Βούλας από την ΕΣΚΑΝΑ με μεγάλη παράδοση σε αυτά τα πρωταθλήματα, ο Παναθλητικός ή ο ΠΑΟΚ από την ΕΚΑΣΘ και από την επαρχία οι ταλαντούχες ομάδες του ΟΑ Χανίων και του Σύλλα Αιδηψού.

Στους Εφήβους φαβορί απ΄ την ΕΣΚΑ ήταν το Περιστέρι, ο Ολυμπιακός απ΄ την ΕΣΚΑΝΑ, ο Προμηθέας απ΄ την επαρχία και ο Άρης ή το ΔΕΚΑ απ΄ τη Θεσσαλονίκη. Η σεζόν είχε παιχθεί κατά 85-90%.