O νεότερος παίκτης στην Α1, Μαντζούκας, ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός

Ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο νεότερος από σήμερα παίκτης στην ιστορία της Α1 μπάσκετ, μίλησε για το ονειρικό ντεμπούτο του κόντρα στον Ολυμπιακό.

O νεότερος παίκτης στην Α1, Μαντζούκας, ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός

Ο Μαντζούκας, 14 χρονών, ξεκίνησε στη βασική 11αδα και είχε μια πολύ μεστή στατιστική. Σε 31 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 12 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ κι έδωσε 1 ασίστ.

Ο μικρός μίλησε στη κάμερα της Cosmotetv μετά τον αγώνα. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς που με εμπιστεύτηκε. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παίξω απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη και μάλιστα να τον μαρκάρω... Με ρώτησε πόσο πόσο χρονών είμαι, αν έχω παίξει με τα συνομήλικα μου παιδιά στον Ολυμπιακό, πότε είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα» .

Ρωτήθηκε ο μικρός πως ένιωσε που αντιμετώπισε ένα από τα ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ και είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα λίγο όταν είδα τον Σπανούλη. Από μικρό παιδί είμαι Ολυμπιακός. Ήταν μια ιδιαίτερη, στιγμή...»

Όσο για την ψυχολογική προετοιμασία του: «Μου είχε πει ο κόουτς ότι θα έπαιζα. Ήμουνα νευρικός, προσπάθησα να ηρεμήσω για να παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Εντάξει, ευστόχησα στο τελευταίο σουτ αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Σημασία έχει να παίζω σε πιο σοβαρά ματς...Υγεία να έχουμε και βλέπουμε για του χρόνου...»